Viktória Botošová Rôzne

Mamičky zažili dvojnásobnú radosť: Aha, koľko dvojičiek sa v Zámkoch v poslednom období narodilo, nechýbali ani trojičky!

Dvojnásobnú radosť, ale aj dvojnásobnú starosť, prináša narodenie dvojičiek do rodiny. Takéto pôrody sme zaznamenali v poslednom období práve aj v našom meste. Pozrite si, koľko dvojičiek sa narodilo za rok 2014 a 2013 v nemocnici v Nových Zámkoch.

Ilustračný obrázok k článku Mamičky zažili dvojnásobnú radosť: Aha, koľko dvojičiek sa v Zámkoch v poslednom období narodilo, nechýbali ani trojičky!
Zdroj: TASR

V Nových Zámkoch sa počas prvého dňa Nového roka, nenarodilo žiadne bábätko. V druhú januárovú noc sa však tento stav zmenil. O prvom Novozámčanovi sme vás informovali v článku – Prvé dieťa v novozámockej nemocnici: Po polnoci prišiel na svet Lacko. Boli sme však zvedaví aj na iné čísla. Koľko dvojičiek, prípadne trojičiek prišlo na svet v pôrodnici novozámockej nemocnici počas uplynulého roka?

V pôrodnici Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Nových Zámkoch bolo v uplynulých rokoch veselo. O zaujímavých číslach dvojičiek a trojičiek, nás informovala hovorkyňa Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Nových Zámkoch, Lubica Juríková.

V minulom roku sa narodili aj trojčatá. „V roku 2014 sa narodilo v našej nemocnici 14 dvojičiek a jeden raz trojčatá,“ konštatuje Lubica Juríková. V porovnaní s predminulým rokom 2013 je to značný pokles. „V roku 2013 sa narodilo 33 dvojičiek. Trojčatá sme nemali,“ uvádza hovorkyňa Juríková.

Dopracovali sme sa aj k ku konkrétnym počtom chlapcov a dievčat. Vyzerá to takto. „V roku 2013 sa z 33 dvojičiek narodilo 31 chlapcov a 35 dievčat. V minulom roku 2014 sa z 14 dvojičiek narodilo 9 chlapcov a 19 dievčat,“ informovala hovorkyňa novozámockej nemocnice. Podľa jej ďalších slov bola jediná trojica bábätiek minulého roka v prevahe dievčat. „Jediný pár trojčiat tvorili 2 dievčatá a 1 chlapec,“ dodala Lubica Juríková.

Čítajte aj: Janko a Zuzka sa už u niektorých nenosia:TOP 5 najnetradič­nejších mien novorodencov v Zámkoch!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM