Rastislav Búgel Kultúra

Máj v Nitrianskom kraji bude plný zábavy: TOP 10 podujatí, ktoré sa oplatí zažiť

Máj je tu a s ním aj poriadna nádielka podujatí v našom meste a okolí. Pozrite si prehľad toho najlepšieho, čo nás čaká v Nitrianskom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Máj v Nitrianskom kraji bude plný zábavy: TOP 10 podujatí, ktoré sa oplatí zažiť
Zdroj: TASR

Slovenský voltížny pohár

  • 7. máj – SOŠ Šaľa

Milovníci koní a jazdectva sa majú na čo tešiť. V priestoroch Strednej odbornej školy v Šali sa uskutoční voltížny pohár. Čakajú nás súťaže jednotlivcov (muži, ženy), skupín, dvojíc a súťaž o najlepšieho voltížneho koňa v kategórii skupín, jednotlivcov a dvojíc všetkých vekových kategórií.

Superstar nitrianskych univerzít

  • 10. máj – Svätoplukovo námestie Nitra (17.30)

Spoznáme ďalšiu superstar univerzít. Vyberať bude odborná porota. Výborné predstavenia si pripravili aj The Paranoid, Everlong, Itcho Pčelár and Rock N Rolla, Klons a Ranná nevoľnosť.

Jarná degustácia

  • 13. máj – Château Topoľčianky (18.00)

V Château Topoľčianky sa v máji nedegustuje len na začiatku mesiaca. Pripravená je i ďalšia degustačná akcia. Na túto akciu je potrebné nahlásiť sa vopred, pričom počet miest je limitovaný. Rezervácia miest a bližšie informácie sa dozviete u hlavnej sommelierky Château Topoľčianky.

Ladies night

  • 13. máj – PKO Nitra (20.00)

Šou sľubuje historicky najviac striptérov na jednom mieste a zároveň aj tých najlepších z celého sveta. Nežné pohlavie sa tak má na čo tešiť.

Večianske slávnosti

  • 13. – 14. mája – Šaľa

Mestská časť Veča si pre návštevníkov pripravila Večianske slávnosti. Tie sa uskutočnia pred OD Tesco. V piatok nás čaká vystúpenie hostí z Ruska a MŠ a ZŠ Veča. O deň neskôr sa môžeme tešiť na detský blok – Materinky bavia a DFS Šaľanček a FS Šaľan. Okrem toho by nemali chýbať mažoretky, Čarovné ostrohy a Karel Gott cover band.Tešiť sa môžeme na stánky s občerstvením a tvorivé dielne.

Ambrózyho dni

  • 14. – 15. máj – Arborétum Mlyňany

Večne zelené arborétum Mlyňany sa už čoskoro prehupne do letnej sezóny. Tá sa už tradične otvára populárnymi Ambrózyho dňami. Tešiť sa môžeme na bohatý program.

Svätourbanské zoborské slávnosti

  • 20. – 22. mája – Nitra

Aj tento rok to bude pred penziónom Artin v Nitre žiť. Pripravený je ďalší ročník Svätourbanských zoborských slávností. Tešiť sa môžeme na tradičné dobroty, súťaž vo varení bryndzových halušiek o varešku Jožka Dóczyho, hudobné a kultúrne vystúpenia a atrakcie pre všetky generácie.

Majstrovstvá SR v triale terénnych vozidiel

  • 21. – 22. mája – Šurany

Milovníci moto športu a adrenalínu si prídu počas mája na svoje v Šuranoch 21.-22.mája. Striekajúce blato a náročná trať čaká na jazdcov počas Majstrovstiev SR v triale terénnych vozidiel. Súťaže budú prebiehať v sobotu od 10.00 do 17.00 hodiny a v nedeľu od 10.00 do 14.00 hodiny. Viac informácií TU.

Horská Cykločasovka

  • 28. máj – Machulince (10.00)

Milovníci horskej cyklistiky z nášho regiónu majú opäť dôvod na radosť. I tento rok sa bude v Machulinciach konať úspešná Horská cykločasovka. Do súťaže sa môžu zapojiť nadšenci tohto adrenalínového športu všetkých vekových kategórií.

Richard Müller & band

  • 31. máj – Levice (18.00)

Jeden z najväčších slovenských hudobníkov zavíta počas svojho aktuálneho turné v máji aj do Nitrianskeho kraja, konkrétne do Levíc. Užijeme si najkrajšie balady. Klasické hity dotvoria do komornej atmosféry klarinet, kontrabas a flauta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM