Lucia Lauková Rôzne

Láska nepozná hranice, platí to aj pre Nitru: Svadbu v našom meste mal aj občan Nigérie!

V našom meste boli v roku 2015 zaznamenané aj sobáše s cudzincami. Tí práve v Nitre tak zažili svoj veľký deň D. A pochádzali aj z poriadne vzdialených krajín.

Ilustračný obrázok k článku Láska nepozná hranice, platí to aj pre Nitru: Svadbu v našom meste mal aj občan Nigérie!
Zdroj: TASR

Na deň, keď si poviete svoje veľké áno, sa len tak nezabúda. Vlani prežili svoj deň D v Nitre viaceré zamilované páry a stovky ľudí spečatili svoju lásku. Ako sme na tom v našom meste v porovnaní s minulým rokom?

"V roku 2015 bolo v Nitre uzavretých 464 sobášov, z toho bolo 187 civilných a 277 cirkevných,“ uviedla Janka Rybárová z Matričného úradu so slovami, že najviac sobášov sa v roku 2015 uskutočnilo v mesiacoch máj (74), september (68),a jún (57).

Pre porovnanie, v roku 2014 si v našom meste povedalo svoje áno 434 párov, z toho 206 malo svadbu na matričnom úrade a 228 malo cirkevný sobáš.

Zaujímavosťou je, že v roku 2015, okrem Slovákov, uzavrelo manželstvo v Nitre aj 27 cudzincov. Tí pochádzali z blízkych, ale aj poriadne vzdialených či exotických krajín. „Najviac bolo českých občanov (4) a občanov Veľkej Británie (4). Ďalej to boli občania napríklad Čínskej ľudovej republiky, Dánskeho kráľovstva , Poľskej republiky, Tureckej republiky, Španielskeho kráľovstva, Francúzskej republiky, Nemeckej spolkovej republiky, Talianskej republiky, Ruskej federácie, Nigérie, Rumunskej republiky, Macedónskej republiky, Bosny a Hercegoviny či Francúzskej republiky“, dodala Rybárová.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM