Samospráva

Kto bude županom v Nitrianskom samosprávnom kraji? Belica alebo Galbavý

Presne o dva týždne sa definitívne rozhodne, kto bude županom nielen v Nitrianskom kraji. V druhom kole volieb spoznjú svojho župana aj ďalšie štyri kraje.

Ilustračný obrázok k článku Kto bude županom v Nitrianskom samosprávnom kraji? Belica alebo Galbavý
Zdroj: Webnoviny.sk

Predseda NR SR Pavol Paška vyhlásil na sobotu 23. novembra druhé kolo volieb do vyšších územných celkov. 

Zápisnicu z Ústrednej volebnej komisie o výsledkoch sobotňajších volieb do samosprávnych krajov dostal Paška v pondelok, v utorok 12. novembra bude jeho rozhodnutie o druhom kole zverejnené v Zbierke zákonov. Voliť sa bude ešte v piatich krajoch.

Do druhého kola postupujú v každom z krajov dvaja kandidáti, ktorí získali najväčší počet platných hlasov v prvom kole volieb. 

V Bratislavskom kraji sa v druhom kole stretne Pavol Frešo, ktorý získal 48,38 percenta voličských hlasov, a Monika Flašíková Beňová s podporou 24,1 percenta voličov. V Trnavskom kraji to budú Tibor Mikuš, ktorý získal 40,04 percenta a József Berényi s 18,33 percenta hlasov. V Nitrianskom kraji sa v druhom kole stretnú Milan Belica so 46,87 percenta a Tomáš Galbavý, ktorého volilo 37,34 percenta voličov. V Banskobystrickom kraji to bude Vladimír Maňka, ktorého podporilo 49,47 percenta voličov a Marian Kotleba s 21,3 percenta hlasov. V Košickom kraji sa stretnú Zdenko Trebuľa, ktorý získal 48,57-percentnú podporu voličov a Rudolf Bauer, ktorého podporilo 24,53 percenta voličov. 

Sara

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM