Anton Hrachovský Šport

Krokolomné skoky, triky, pády: Skejťáci ukážu svoje umenie na Sihoti v Zámkoch

Skateboarding je jeden z najpopulárnejších bežne dostupných extrémnych športov medzi mladými. V Nových Zámkoch sa v ňom po dlhých troch rokoch uskutoční súťaž.

Ilustračný obrázok k článku Krokolomné skoky, triky, pády: Skejťáci ukážu svoje umenie na Sihoti v Zámkoch
Foto: Anton Hrachovský

Skate súťaž v Nových Zámkoch

Kombináciu contestu s koncertmi priamo na skateparku sme tu v Nových Zámkoch ešte nemali. V tunajšom skateparku na Sihoti sa nekonala žiadna súťaž už od jeho otvorenia v roku 2014. Aj preto organizátor dúfa, že 14. októbra dorazia všetci lokálni aj nelokálni jazdci a vytvoria rovnako skvelú atmosféru, akú bola pred troma rokmi na otváraní skateparku.

„Naposledy, pred tromi rokmi, tu bolo okolo 60 súťažiacich z celého Slovenska, od Bratislavy cez Poprad až po Spišskú Novú Ves. Podľa počtu súťažiacich vytvoríme kategórie a po finále začnú koncerty,“ povedal Štefan Pivoda, organizátor podujatia.

Štefan Pivoda, ktorý stojí aj za projektom NZ INAK, by rád do mesta pritiahol viacej života. Aj vytvorením komunít. „Keď sa podobné akcie budú robiť pravidelne, tak dúfam, že skôr, či neskôr sa v našom meste rozšíria aj takéto nekomerčné aktivity,“ dodal Pivoda. O hudbu sa počas dňa postará DJ Bion a po súťaži zahrajú novozámocké kapely Monsoon the Jaguar a Hrzavý nóž.

Program Skate Contest 2017 v Nových Zámkoch

  • 13:00 – 14:30 – Tréning a registrácia
  • 14:30 – 17:00 – Súťaž, Best trick, vyhlásenie výsledkov
  • 17:00 – 17:45 – Koncert Monsoon the Jaguar (Special SkatePunk Set-List)
  • 18:00 – 18:45 – Koncert Hrzavý nóž (HC Punk)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM