Rastislav Búgel Samospráva

Kraj ocení osobnosti: Tieto tri mená získajú ceny

Nitriansky samosprávny kraj udelí za rok 2012 ceny trom osobnostiam. Rozhodli o tom krajskí poslanci na základe odporúčania výberovej komisie.

Ilustračný obrázok k článku Kraj ocení osobnosti: Tieto tri mená získajú ceny
Foto: Rastislav Búgel

Tá tento rok vyberala spomedzi siedmich návrhov na udelenie najvyššieho ocenenia kraja, ktorým je Cena NSK.

Rozvoj výstaviska

Ako sa uvádza v materiáli schválenom na septembrovom rokovaní krajského zastupiteľstva, Cenu NSK za rok 2012 získa dlhoročný generálny riaditeľ podniku Agrokomplex – Výstavníctvo Nitra Ladislav Švihel za mimoriadny osobný prínos k rozvoju nitrianskeho výstaviska a jeho zaradenie medzi významné európske výstavnícke centrá, za podporu poľnohospodárskeho múzejníctva a organizovanie veľkolepých kultúrno-spoločenských podujatí zameraných na propagáciu Slovenska a slovenskej kultúry doma i vo svete.

Dlhoročná práca

Cenu NSK dostane aj predstaviteľ súčasnej slovenskej literatúry Andrej Chudoba. „Ide o poprednú osobnosť kultúrneho života levického regiónu. Cenu získava za originálnu literárnu tvorbu a dlhoročnú systematickú prácu s mladými literárnymi talentami v regióne,“ uvádza sa v správe.

Jednota dôchodcov

Ďalšou ocenenou je Oľga Csákayová, dlhoročná kultúrno-osvetová pracovníčka, komunálna poslankyňa a predsedníčka Krajskej organizácie Jednoty dôchodcov na Slovensku v Nitre. Odmenená bude za dlhoročnú aktívnu účasť na rozvoji kultúrneho a spoločenského života v kraji, výchovu detí i mládeže, organizovanie aktivít pre seniorov a v charitatívnej oblasti.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM