Šport

Klub Taekwon Do Academy Nové Zámky zbieral ocenenia: Uspel na súťaži Nitra Cup

V mestskej športovej hale v Nitre sa konal už ôsmy ročník medzinárodnej súťaže Nitra Cup. Nechýbal na nej ani novozámocký klub.

Ilustračný obrázok k článku Klub Taekwon Do Academy Nové Zámky zbieral ocenenia: Uspel na súťaži Nitra Cup
Zdroj: Dnes24.sk

Súťaže sa zúčastnili rôzne kluby zo štyroch krajín: Slovenska, Česka, Maďarska a Srbska.

Súčasťou súťaže bola aj „súťaž v tuloch.“ Novozámčania si viedli vynikajúco.

Michal Vavro vyhral 2. miesto v kategórii tul seniori II. dan a vyšší, Peter Tóth 3. miesto tul seniori II. dan a vyšší, Henrich Arpáš 2. miesto tul seniori 4.-1. kup.

Druhou časťou súťaže bolo matsogi (sparing).

Aj v sparingu sa novozámockému klubu podarilo niekoľkokrát vyhrať.

Peter Tóth vyhral 2. miesto v kategórii sparing seniori nad 85 kg a 3. miesto sparing seniori do 85 kg, Henrich Arpáš 3. miesto sparing seniori do 78 kg, Jakub Kuruc 3. miesto sparing žiaci do 50 kg.

Novozámčania nereprezentovali len domáci klub, ale aj Slovenskú republiku. Team Slovakia získal 2. miesto v kategórii najúspešnejších teamov a od prvého miesta ho delila iba jedna medaila.

Taekwondo je kórejské bojové umenie

Je to bojový šport a bojové umenie bez použitia zbraní, zameraný najmä na sebaobranu, sebaovládanie a zdravú sebadôveru. Má zaručiť úplné využitie sily a rýchlosti ľudského tela. Charakteristická je hlavne kopacia technika.

Taekwondo sa skladá z vyše 3200 presne opísaných pohybov, kopov, pádov, úchopov, úderov, blokov, sekov a úhybov. Prevažujú v ňom techniky silných kopancov z otočky a výskoku na horné partie protivníkovho tela. Prebralo veľa prvkov z karate a ďalších bojových umení.

Sara

taekwon do-nz
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM