Viktória Botošová Kultúra

Kedy to bude v Zámkoch žiť najviac? 3 veľké akcie, ktoré nás čakajú tento rok na námestí

Kedy to na novozámockom námestí najviac a naozaj žije? Jednoznačne keď tam rozvoniava klobáska, podáva sa dobré vínko, či burčiak a ideálna je k tomu ešte nejaká muzika. Nové Zámky majú pred sebou 3 veľké akcie, na ktoré sa môžete tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Kedy to bude v Zámkoch žiť najviac? 3 veľké akcie, ktoré nás čakajú tento rok na námestí
Foto: Viktória Botošová

Porciunkula

Tou prvou akciou v kalendári, ktorú si môžete zaznačiť, bude tradičný Novozámocký jarmok Porciunkula, ktorý odštartuje na našom námestí 23. júla a potrvá do 25. júla 2015. Sprevádzať nás v tieto dni bude bohatý kultúrny program, bude sa variť aj guláš. Tešiť sa môžete na zvučné mená ako Kmeťoband, či Robo Papp.

Oberačkové slávnosti 2015

Burčiak, víno i južanské špeciality. Každoročné Oberačkové slávnosti nebudú chýbať ani tento rok. Na pláne sú od 18. do 19. septembra 2015. Klasickým dejiskom bude novozámocké Hlavné námestie. Fotky z vlaňajšej oberačkovej veselice nájdete tu.

Klobfest

Kedy zahalí novozámocké námestie vôňa klobások? Tohtoročný Klobfest sa bude konať 6. – 7. novembra 2015. Skvelá muzika, nabitý program a dobrá nálada. V takomto duchu sa niesol minuloročný jubilejný X. ročník Klobfestu 2014. Ako to vyzeralo vlani na Klobfeste si môžete pozrieť vo videách aj na obrázkoch.

Zdroj: Dnes 24/ Oficiálne stránky mesta Nové Zámky
Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM