Anton Hrachovský Futbal

Kapitán Zámkov Ešek: Chceme ísť do vrchných pozícií ligy

Počas jarnej futbalovej pauzy prišlo v kabíne futbalistov z Nových Zámkov k viacerým zmenám. Ako vidí momentálnu situáciu a aké sú ciele tímu nám prezradil kapitán mužstva Róbert Ešek.

Ilustračný obrázok k článku Kapitán Zámkov Ešek: Chceme ísť do vrchných pozícií ligy
Foto: Anton Hrachovský

Novozámčania sa aktuálne nachádzajú na 11. mieste 18-členného pelotónu 3. ligy – Západ s bilanciou 6–3–8 a 21 bodmi. Ich najbližším súperom bude tretí tím tabuľky Baník Horná Nitra Prievidza & Handlová. Hornonitrania reálne pomýšľajú na postup do vyššej súťaže, na vedúci Veľký Meder strácajú iba dva body, preto možno očakávať, že do Zámkov zavítajú s bodovým apetítom.

Pred štartom jarnej časti do tímu Nových Zámkov pribudli z Nitry brankár Matej Dovičovič a útočník Viktor Kráľ ako aj obranca Michal Poluch z Partizánskeho. Naopak, z tímu odišiel na hosťovanie do druholigovej Šale ukrajinský stredopoliar Ilja Čeredničenko. Ten nasledoval kroky útočníka Richarda Prúčneho a brankára Ádama Rusznáka, ktorí sa do Šale vrátili z hosťovania v Nových Zámkoch ešte v decembri.

Pred zápasom s Baníkom Horná Nitra sme sa porozprávali s kapitánom FKM Nové Zámky Róbertom Ešekom.

Ako ste strávili zimnú prípravu?

Príprava ubehla dosť rýchlo. Snažili sme sa naberať kondičku s loptou, aj keď to bolo ťažšie, keďže nemáme veľký umelý trávnik. Snažili sme sa teda improvizovať na tom, čo máme k dispozícii.

V kabíne počas prestávky nastali zmeny. Ako ich vy ako kapitán hodnotíte?
Ako tím sme sa cez zimu posilnili. Vedenie sa snažilo doplniť káder tam, kde nás v uplynulej sezóne tlačila topánka.

V úvodnom zápase jarnej časti ste prehrali s béčkom DAC Dunajská Streda. V čom bol súper lepší?

Bol to taký klasický zápas úvodu sezóny, súper mal v zostave aj niekoľko hráčov z A mužstva. Na lopte boli aktívnejší, napriek tomu si veľa šancí nevypracovali. Až v druhom polčase si vypracovali dve nebezpečné štandartky, z ktorých sme aj inkasovali.

Momentálne ste na 11. mieste tabuľky. Čo je cieľom do jarnej časti? Na akej priečke by ste radi videli Nové Zámky na konci sezóny?

Sme síce na 11. mieste, ale vrch tabuľky je dosť nahustený, sú tam malé bodové rozdiely. Ja by som nás rád videl na popredných priečkach. Naším hlavným cieľom je teraz stabilizovať káder, aby sme sa medzi sebou poriadne zohrali. Budúca sezóna bude pre nás veľmi dôležitá.

Najbližší zápas hráte doma v sobotu s tretím tímom Baník Horná Nitra. Viete niečo povedať o tomto súperovi?

Snažíme sa poriadne pripraviť na každého súpera, ale ťažko sa to odhaduje. My musíme hrať svoju hru, to, na čo máme. O výsledok sa nebojím, keď podáme tímový výkon, určite potešíme divákov víťazstvom.

Chcete niečo odkázať fanúšikom?

Chcel by som pozvať všetkých priaznivcov novozámockého futbalu. Dúfam, že ich zaujmeme svojím výkonom. V tíme prišlo k zmenám, tak to chceme i dokázať. Budeme sa snažiť vyhrať a hrať atraktívny futbal, aby sa chodilo na zápasy viac týždeň čo týždeň.

Najbližší zápas (19. kolo) odohrajú futbalisti FKM Nové Zámky na domácom trávniku v sobotu o 14:30 proti Baníku Horná Nitra.

V uplynulom kole nastúpili Novozámčania v zápase proti Dunajskej Strede B (prehra 0:2) v tejto zostave: Dovičovič – Illés, Ešek, Petráš, Tokar, Poluch, Lovska, Fehervári, Kurej, Košút, Kráľ (P. Horáček)

Tak čo, chystáte sa na futbal povzbudiť Nové Zámky?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM