Anton Hrachovský Kultúra

Kam si povyraziť v Nových Zámkoch? Víkend ponúka zaujímavé podujatia

Aj tento víkend ponúka v Nových Zámkoch niekoľko zaujímavých podujatí. Prinášame vám zopár z nich.

Ilustračný obrázok k článku Kam si povyraziť v Nových Zámkoch? Víkend ponúka zaujímavé podujatia
Foto: Anton Hrachovský

FC UNION NOVÉ ZÁMKY – PARTIZÁN BARDEJOV

15. apríla 2017 o 14:30, Štadión na Sihoti

Po dvoch týždňoch sa na scéne predstavia aj novozámocké futbalistky, ktoré privítajú na Sihoti jeden z popredných ženských tímov na Slovensku – Partizán Bardejov, za ktorý momentálne hráva i bývalý kapitánka Zámkov Maja Dimitrijevič. Kedysi najlepší slovenský tím sa momentálne nachádza na poslednom mieste prvoligovej tabuľky, Bardejovu patrí druhá priečka.

FKM NOVÉ ZÁMKY – KFC KOMÁRNO

15. apríla 2017 o 16:00, Štadión L.Gancznera

Hodinu a pol po ženách vybehnú na trávnik aj novozámockí muži. Tí cez veľkonočnú sobotu privítajú na domácej pôde taktiež súpera z kategórie najťažších – ligového lídra z Komárna. Zámčania minulý týždeň vyhrali v dôležitom zápase nad Veľkým Mederom a po pol roku sa odpútali z predposledného miesta tabuľky. V prípade výhry nad Komárnom majú domáci možnosť dotiahnuť sa už na 16. miesto, čo by znamenalo stred tabuľky na dostrel.

OLDIES PARTY

15. apríla 201, Irish Castle Pub

Oldies párty Rádia Vlna má naplánovanú ďalšiu zastávku. Tentoraz v Nových Zámkoch. O náladu sa postará tím Rádia Vlna – moderátor Martin Chynoranský a DJ Peter Hurajt.

LAJOS KASSÁK

30. marca – 15. apríla 2017, Galéria umenia Ernesta Zmetáka

Výstava sleduje vývoj výtvarného nazerania novozámockého rodáka Kassáka. Zvláštnosťou výstavy je mapovanie vzťahu Kassáka k Novým Zámkom – exkurz do prostredia, ktoré ho formovalo, kam sa počas svojich ciest do Československa vrátil ako uznávaný tvorca a napokon už ako mýtus. Súčasťou toho je aj príbeh slávneho rodáka, stôp jeho prítomnosti v meste. Počas Veľkej noci je galéria dostupná iba v sobotu od 9:00 do 13:00.

VIAC SPOLU

30. marca – 15. apríla 2017, Galéria umenia Ernesta Zmetáka

Novozámocká galéria umenia prináša výstavu prác vytvorených na tvorivých dielňach pre tri generácie, ktorá potrvá až do polky apríla. Počas Veľkej noci je galéria dostupná iba v sobotu od 9:00 do 13:00.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM