Anton Hrachovský Samospráva

K historickej jazdiarni pribudne nové parkovisko: Z rozpočtu si odkrojí 70-tisíc

Cisársko - kráľovská historická jazdiareň v Nových Zámkoch dostane nové parkovacie miesta. Poslanci našli tejto aktivite už aj miesto v budúcoročnom rozpočte.

Ilustračný obrázok k článku K historickej jazdiarni pribudne nové parkovisko: Z rozpočtu si odkrojí 70-tisíc
Foto: Viktória Botošová

Na ostatnom mestskom zastupiteľstve rozhodli novozámockí poslanci o vyčlenení financií na vybudovanie nového parkoviska pri jazdiarni. Z budúcoročného rozpočtu by mala táto aktivita odkrojiť 70-tisíc eur. Poslanec Ivan Katona navrhol tieto financie v plnej výške presunúť na rekonštrukciu mestských komunikácií. Jeho návrh však neprešiel, keďže zaň hlasovalo iba päť poslancov.

„Súhrnné náklady na jazdiareň boli enormné, veríme tomu, že sa to niekedy vráti. Myslím, že týchto 70-tisíc euro môžeme použiť na iné účely,“ nechal sa počuť poslanec Ivan Katona.

„Celé parkovisko pri jazdiarni vychádza na 250-tisíc eur. Toto je len nevyhnutná časť, ktorá by slúžila na to, aby hlavne v zime pri organizovaní kultúrnych podujatí, bolo kde parkovať,“ obhajoval plán mesta Peter Velecký, vedúci odboru finančného Mestského úradu Nové Zámky. Zároveň dodal, že parkovacie plochy by mali byť súbežne s cestou a vzhľadom na to, že mesto organizuje kultúrne podujatia aj v zime, bolo by účelné vybudovať aspoň túto minimálnu plochu.

„V pôvodnom územnom konaní bolo parkovisko v hodnote 250-tisíc. Neskôr toto parkovisko v stavebnom konaní vypadlo a jazdiareň nemala žiadne spevnené plochy. Urobil sa tam len jeden makadamový pás, ktorý je tam dodnes a chodiť po ňom nie je nič príjemné,“ dodal Jaroslav Mrváň z odboru územného rozvoja a architektúry novozámockej radnice s tým, že takto by sa malo parkovisko pri jazdiarni dostať aspoň na takú úroveň, aká bola pôvodne zamýšľaná.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM