Viktória Botošová Rôzne

Ich práca neostala bez povšimnutia: Pedagógovia zo Zámkov a okolia sa môžu tešiť z krásnej pocty!

Práca učiteľa je náročná a mnohokrát nedocenená. Skupine pedagógov z nášho kraja sa však dostalo krásnej pocty, keď za svoju dobre odvádzanú prácu dostali ocenenie priamo od župy. Medzi poctenými nechýbali ani učitelia z Nových Zámkov a okolia. Toto sú ich mená...

Ilustračný obrázok k článku Ich práca neostala bez povšimnutia: Pedagógovia zo Zámkov a okolia sa môžu tešiť z krásnej pocty!
Zdroj: Dnes24.sk

Pred pád dňami slávili učitelia svoj sviatok – Deň učiteľov. Pri tejto príležitosti Nitriansky samosprávny kraj slávnostne ocenil 27 pedagógov z gymnázií a stredných odborných škôl. Ocenenie z rúk podpredsedu župy Juraja Horvátha prevzali pedagógovia z Nitry, Komárna, Nových Zámkov, Šale, Topoľčian, Šurian, Levíc, Tlmáč, Šiah. Pocta sa ušla i dvom pedagógom z Nových Zámkov a dvom z neďalekých Šurian. Ocenenými boli nasledovní pedagógovia.

Pedagogickí zamestnanci gymnázií:

  • Soňa Štefániková, Gymnázium,Ber­nolákova 37, Šurany
  • Adriena Medzihorská, Gymnázium, M. R. Štefánika 16, Nové Zámky

Pedagogickí zamestnanci stredných odborných škôl:

  • Alena Pukšová, Stredná zdravotnícka škola, Egészségügyi Középiskola, Pod kalváriou 1, Nové Zámky
  • Alžbeta Vlasáková Stredná odborná škola, Hviezdoslavova 55, Šurany

Podpredseda župy poďakoval učiteľom za ich prácu a zdôraznil, že kvalitné vzdelávanie prináša pozitíva pre celú spoločnosť. „Práve preto je dôležité prácu pedagógov oceniť. Pretože rozhodujúcim faktorom a kľúčom k dobrému vzdelaniu je učiteľ a preto je práve toto povolanie také výnimočné,“ skonštatoval Horváth.

Ako pripomenul, školstvo patrí k prioritám nášho kraja, ktorý sa snaží prispieť k tomu, aby stredné školy v Nitrianskom kraji dokázali vychovávať absolventov schopných pokračovať vo vysokoškolskom štúdiu, prípadne sa uplatniť na trhu práce. „Tento cieľ nemôžeme dosiahnuť bez adekvátneho vybavenia škôl a bez kvalitných učiteľov. S tým súvisí aj otázka adekvátneho odmeňovania pedagógov a ich postavenia v spoločnosti. Je nesporné, že sú to kľúčové skutočnosti pre motiváciu učiteľov k novým pracovným aktivitám. Veríme, že aj v otázkach odmeňovania nastane zvrat k lepšiemu,“ uviedol Horváth.

Čítajte tiež:

Foto: NSK Zdroj: tasr/dnes24

Učitelia z Nitrianskeho kraja získali ocenenia za svoju prácu
2
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM