Viktória Botošová Krimi

Hromadná nehoda na rýchlostnej ceste: Pri nešťastí zahynul vodič (†52) z okresu Nové Zámky

Tá najsmutnejšia správa. Vodič (†52) z nášho okresu žiaľ neprežil haváriu na rýchlostnej ceste. Pozrite, ako sa to odohralo.

Ilustračný obrázok k článku Hromadná nehoda na rýchlostnej ceste: Pri nešťastí zahynul vodič (†52) z okresu Nové Zámky
Zdroj: TASR

O smrteľnej nehode informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. Smrteľná dopravná nehoda sa stala dnes ráno krátko po ôsmej hodine na ceste R1 v smere od Nitry na Banskú Bystricu.

„52 ročný vodič dodávkového vozidla z okresu Nové Zámky, pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, dôsledkom čoho narazil do zadnej časti návesu nákladného auta idúceho pred ním,“ uvádza krajská hovorkyňa.

Podľa jej slov, utrpel vodič pri náraze dodávky ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Vodič kamiónu sa pri nehode nezranil. Dopravná nehoda sa stala na 71. kilometri rýchlostnej cesty R1 v smere od Nitry. Predchádzala jej reťazová kolízia šiestich osobných motorových vozidiel.

„Do vozidla Kia Ceed narazilo zozadu vozidlo Škoda Rapid, ktoré bolo po náraze vymrštené z cesty pričom zostalo na streche,“ hovorí Bruchterová. Ani jeden vodič sa však podľa hovorkyne nezranil.

„Následne do vozidla Honda CRV narazilo vozidlo Mercedes Vito, v ktorom sa viezlo 8 ľudí. Vodič tohto vozidla zranenia neutrpel. 7 spolujazdkýň bolo prevezených do nemocnice,“ uvádza krajská hovorkyňa. Ako ďalej dodáva, vodič z vozidla Honda žiaľ utrpel ťažké zranenia.

Policajti dali jednotlivým vodičom aj fúkať. „Ani u jedného z vodičov policajti alkohol pri dychovej skúške nezistili,“ dodáva. Ďalšie kolízie, ktoré na tejto ceste vznikli boli mužmi zákona vyhodnotené ako škodové udalosti.

Príčina ako aj miera zavinenia pri dopravných nehodách je nateraz v štádiu vyšetrovania. K vyšetrovaniu dopravnej nehody bol pribratý aj znalec odboru cestnej dopravy.

Foto: ilustračné

Hromadná nehoda na rýchlostnej ceste
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM