Anton Hrachovský Hokej

Hosťovanie sa mení na prestup: Obľúbený útočník strávi ročník v 1. lige

Jedným z hráčov, ktorí opustili v uplynulom období rady hokejového klubu z Nových Zámkov je Albín Podstavek. Pôvodne zamýšľané hosťovanie v druhej najvyššej súťaži sa teraz mení na prestup.

Ilustračný obrázok k článku Hosťovanie sa mení na prestup: Obľúbený útočník strávi ročník v 1. lige
Zdroj: TASR

Jedným z hráčov, ktorí opustili v uplynulom období rady hokejového klubu z Nových Zámkov je Albín Podstavek (na snímke vpravo). Ten sa stal v priebehu októbra posilou Topoľčian, pričom skúsený útočník mal pôvodne u ´Žochárov´ iba hosťovať. To sa však zmenilo a ako oznámilo vedenie topoľčianskeho klubu, Podstavek ostáva v Topoľčanoch do konca sezóny.

Podstavek odštartoval aktuálny ročník v Nových Zámkoch, v drese ktorých nastúpil na sedem stretnutí, do osobných štatistík si pripísal dva body za dve gólové prihrávky. Ostrieľaný útočník je hráčom, ktorý stál pri novozámockom hokeji počas všetkých jeho podstatných etáp. V Nových Zámkoch odohral uplynulé tri sezóny. V ročníku 2015/2016 nazbieral v 45-tich zápasoch 68 kanadských bodov a výrazne sa podieľal na historickom postupe klubu do najvyššej slovenskej súťaže.

Sľúbená šanca prišla, no minimálna

Krátko po skončení majstrovskej sezóny podpísala s klubom nový kontrakt osmička hráčov, medzi nimi i Podstavek. Dalo sa teda čakať, že práve on, ako jeden z najskúsenejších hráčov, potiahne novozámocký tím aj v najvyššej súťaži. „Minulý ročník nám bolo sľúbené, že hráči, ktorí vybojovali postup dostanú šancu. Myslel som si, že po príchode nového trénera (Pénzeša, pozn.) dostanem nejakú šancu. Tá ale neprišla a bolo mi povedané, že ten so mnou nepočíta. Ťažko sa mi to hodnotí. Podľa mňa na extraligu ešte mám. Mal som výborný vzťah s fanúšikmi a aj preto ma to mrzí,“ opísal svoj svoj odchod z Nových Zámkov Podstavek.

V tejto sezóne odohral v extralige iba 7 stretnutí. Po krátkom návrate do tipsportligového prostredia mal možnosť zhodnotiť úroveň našej najvyššej súťaže. „Podľa mňa ostala úrovňou tam, kde bola. Nenastal žiadny veľký nárast, ale tá liga má svoju úroveň. Niektorí vravia, že sa oslabila a je čím ďalej, tým horšia. Podľa mňa to vôbec nie je pravda,“ zhodnotil kvalitu Tipsport ligy útočník, ktorý je po rokoch už braný z hokejového hľadiska ako Slovák.

Opäť chce ísť do baráže

Už 35-ročný útočník sa po odchode z Nových Zámkov vyjadril, že by rád pokračoval v slovenskej Tipsport Lige. V najvyššej slovenskej súťaži už pôsobil aj v Nitre a v Martine. Celkovo má na konte 497 zápasov, v ktorých si pripísal 282 kanadských bodov. Teraz je však na pochybách. „Ak mám pravdu povedať, už ani sám neviem. V predošlej sezóne som toho dokázal podľa mňa dosť. No i tak to nepomohlo a poriadna príležitosť neprišla. Je to za už za mnou, sústredím sa na Topoľčany. Túžim zahrať si s nimi baráž.“

Mimochodom, z Topoľčian sa presunul do tipsportligovej Dukly Trenčín útočník Eduard Šimun, ktorý bol pred sezónou na skusoch v Nových Zámkoch, no pod vedením trénera Chudého neuspel.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM