Anton Hrachovský Hokej

Hokejový tábor v Zámkoch sa rozrástol: Do klubu pribudli noví tréneri a ambície

Okrem seniorského výberu budú fungovať v klube HC Nové Zámky i výbery viacerých mládežníckych tímov. Niektoré z nich potiahnu do novej sezóny noví tréneri.

Ilustračný obrázok k článku Hokejový tábor v Zámkoch sa rozrástol: Do klubu pribudli noví tréneri a ambície
Foto: Anton Hrachovský

Prichádza majster Slovenska

Výber dorastu Nových Zámkov hral v uplynulej sezóne 2016/2017 v 1. lige dorastu, v tej istej súťaži sa predstaví i v nasledujúcom ročníku. Novinkou v ročníku 2017/2018 však bude družstvo juniorov a fakt, že mládež prechádza pod krídla HC Nové Zámky. Tých povedie skúsený tréner z majstrovskej Nitry. Tým, že sa otvorí juniorka a dorast, chce klub previazať prácu mládežníckych trénerov so spoluprácou aj s A-mužstvom. Cieľom je nadväznosť medzi družstvami a v prípade potreby vytiahnutie hráčov z juniorky do ´áčka´. O zastrešení mládežníckych výberov HC Nové Zámky porozprával v rozsiahlom rozhovore pre klubový web prezident klubu František Sucharda.

Novými tvárami v novozámockom trénerskom kolektíve sú Ladislav Branikovič a Karol Kolečáni. Obaja prichádzajú z Nitry a s vysokými ambíciami. Informácie priniesol klubový web HC Nové Zámky.

Do novej sezóny aj s juniormi

Ladislav Branikovič prichádza do klubu z Nitry, kde v uplynulej sezóne trénoval kadetov. V Nových Zámkoch bude viesť družstvo dorastu. "Cieľom je tak isto, ako u juniorov, dostať náš dorast čo najskôr do extraligy, aby bola nadväznosť v jednotlivých kategóriách, vyjadrilo sa vedenie pre klubový web.

Karol Kolečáni pôsobil pred príchodom do Nových Zámkov taktiež v Nitre, kde v uplynulej sezóne vybojoval s juniormi po dlhých 19 rokoch majstrovský titul. Ešte predtým pôsobil v meste pod Zoborom ako asistent trénera Antonína Stavjaňu. V Zámkoch povedie novovzniknutý juniorský výber. „Jeho úlohou je doviesť v priebehu niekoľkých sezón našich juniorov do extraligy. Je zárukou toho, že naši juniori budú športovo napredovať a budeme ich vedieť zaradiť do nášho seniorského tímu HC Nové Zámky,“ predostrelo víziu do budúcnosti vedenie klubu.

Mladších žiakov povedie odchovanec Nových Zámkov Tomáš Fiala. Klub tiež rokuje s novým trénerom, ktorý by mal prebrať kategóriu starších žiakov. Ostatné výbery ostanú bez trénerských zmien.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM