Anton Hrachovský Hokej

Hokejisti sa stretli pred novou sezónou. Mikeš: Nech sa predvedú, kto je lepší

Hráči a tréneri sa prvýkrát pred novou sezónou stretli na zimnom štadióne. Tréner Mikeš tiež prezradil, kto bude brankárskou jednotkou.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti sa stretli pred novou sezónou. Mikeš: Nech sa predvedú, kto je lepší
10
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Prvý zraz pred sezónou 2017/2018

V pondelok 24. júla 2017 sa novozámockí hokejisti stretli po prvý raz pred sezónou 2017/2018. Po krátkom mítingu na zimnom štadióne sa rozdelili na dve skupiny, jedni zarezávali v posilovni, zvyšok si zatrénoval na parkovisku pred štadiónom. Neskôr sa skupiny vymenili. Na ľad vykorčuľujú hráči až v prvý augustový týždeň. Na zraze samozrejme nechýbal trénerský štáb na čele so šéftrénerom Štefanom Mikešom. Ako vidí novozámocký kormidelník začiatok prípravy?

„Verím, že hlavne vytvoríme dobrý tím, ale aj že v ňom bude aj taká zdravá rivalita. Čo sa týka útokov, tak zatiaľ to vyzerá tak, že Kanaďania by mohli hrať spolu, doplnení o Slováka, Rusi by mohli hrať spolu, tiež doplnení o Slováka. Tiež by mohol vzniknúť český útok. Nech sa hráči predvedú, kto je lepší. Rovnako aj v obrane,“ načrtol zloženie formácií Štefan Mikeš.

V kádri sa pred novým ročníkom objavilo viacero mladých hráčov. Jedným z nich je i bronzový medailista do 20 rokov z roku 2015 Róbert Lantoši.„Mladých je tu viacej, okrem Lantošiho je tu aj Varga, ktorý počas minulej sezóny odvádzal v Martine výbornú prácu. Na konci ročníka bolo vidieť, že jeho výkonnosť stúpala, v play off bol na tom bodovo veľmi dobre. Ale máme tu aj iných. Uvidíme, ako sa ukážu,“ nechal sa počuť Mikeš. „Lantošiho sme dlho nevideli, nevieme, čo v ňom je. Samozrejme, bol by som rád, keby sa presadil,“ dodal Mikeš na adresu mladého útočníka, ktorého zaviedli hokejové kroky zo švédskeho klubu IF Sundsvall Hockey práve do Zámkov.

Ambície v druhej sezóne medzi elitou

V premiérovom ročníku bol ambíciou klubu postup do vyraďovacej časti. „Vôbec to nejakým spôsobom neriešim, na akom mieste by sme chceli skončiť po základnej časti. Do play off sa chce samozrejme dostať každý. Takže play off je vždy cieľom, nikto nechce hrať o záchranu,“ povedal tréner Štefan Mikeš.

V kádri sa nachádza množstvo korčuliarov. Do akej miery je tím už zložený? „To ukážu prípravné zápasy. Nemali sme spoločnú letnú prípravu. Radšej by som bol, kebyže ju spolu odmakáme, aby sme chlapcov poriadne spoznali a aby si kolektív sadol a vytiahli sa z neho nejakí lídri, vytvorila sa nejaká hierarchia,“ dodal Mikeš.

„Tieto veci tu nemáme, tým pádom ani tých chlapcov nepoznáme, čiže ťažko povedať. Uvidí sa, kto prišiel ako pripravený, kedže všetci sa pripravovali individuálne. Máme určité predpoklady, ako by to mohlo byť, ale môže to byť nakoniec aj úplne opačne. To znamená, že tých, ktorých máme, budeme musieť niekam upratať a doviesť niekoho nového, pokiaľ príde k zlej fizyckej kondícii. Alebo aj opačne. Chcel by som ísť do prípravných zápasov s tým, čo máme a tie zápasy by nám ukázali, že kde by sme potrebovali ešte niečo spraviť. Možnože to ostate takto, ako to je,“ vysvetlil tréner Mikeš s dovetkom, že jednotkou v bráne bude Vladimír Kováč, ktorý by mal byť lídrom mužstva.

Zraz hokejistov HC Nové Zámky pred sezónou 2017/2018
10
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM