Anton Hrachovský Hokej

Hokejista a kuchár Dubec sa teší na hokej: Chceme ukázať kvalitu a nasadenie

Hokejový guláš počas Porciunkuly sa stal už tradíciou, nemohol teda chýbať ani tento rok. Popri generálnom manažérovi klubu Michalovi Tóthovi sa varenia zúčastnil aj útočník Marek Dubec.

Ilustračný obrázok k článku Hokejista a kuchár Dubec sa teší na hokej: Chceme ukázať kvalitu a nasadenie
Foto: Anton Hrachovský

HC Nové Zámky sú vo varení gulášu na miestnej súťaži spojenej s cirkevným sviatkom Porciunkula stálicou. V posledných dvoch ročníkoch získali prvenstvo, tento rok tak chceli zavŕšiť zlatý hetrik. „Toto je už taká klubová tradícia, guláš sa tu robí každý rok. Chalani vždy prídu pomôcť a troška zviditeľniť hokej v Nových Zámkoch. Je to dobrá akcia, vždy sa tu stretneme viacerí stretneme. Je to také uvoľnenie po tréningovej zaberačke,“ prezradil novozámocký útočník Marek Dubec (na snímke).

Úspešní kuchári

Počas uplynulých dvoch ročníkov novozámockého jarmoku vybojoval miestny klub HC Nové Zámky zakaždým prvenstvo. Potvrdiť, že najlepší guláš v meste varia práve hokejisti je tak rok čo rok náročnejšie, čo si uvedomuje aj Dubec. „Tlak na nás je teraz už vytvorený väčší, takže sa musíme poriadne snažiť, aby sme získali víťazstvo aj do tretice. Ale myslím, že tu máme dobrých kuchárov a každý prispeje svojou troškou,“ prezradil minuloročný kapitán HC Nové Zámky. „Mám rád štipľavé, ale zas nie veľmi,“ dodal Dubec, ktorý hrá za Nové Zámky už od ročníka 2013/2014.

Náročné tréningy

Zverenci trénera Miroslava Chudého absolvovali v posledných dvoch týždňoch prvú spoločnú prípravu pred premiérovým štartom v Tipsport lige. Po úvodnom voľnejšom týždni prišli na rad trojfázové tréningy. „Celý minulý týždeň bol tréningovo dosť náročný. Bola to taká hrubá príprava, objemy na tréningoch boli veľké ale to je základ pred sezónou. Myslím, že sem to všetci zvládli v pohode. Minimálne ešte jeden takýto týždeň očakávam,“ zhodnotil doterajší tréningový proces novozámocký útočník.

Draví mladíci

Okrem skúsených harcovníkov figuruje na súpiske nováčika viacero perspektívnych mladíkov. Hráči ako Zlocha, Tábi, Török, Trávniček, Cardwell, Meier, Škorvánek či Korytko zabojujú o svoju pozíciu v nabitom kádri. „Všetci, čo sem prišli vedia, o čo sa bojuje. Každý z nich má výborný prístup. Určite aj starší hráči ukazujú kvalitu tým mladším. Ukazujú dravosť a každý sa chce ukázať pred trénerom. Celý minikemp, ktorý tu v Nových Zámkoch máme, je nastavený tak, že každý hráč si chce vybojovať svoje miesto,“ pochválil mladíkov bojujúcich o miesto v zostave Dubec.

Pozvánka pre fanúšikov

V minulej sezóne potvrdili Nové Zámky vzrastajúci záujem o hokej a to až do takej miery, že v 1. hokejovej lige boli v tomto ukazovateli absolútnym lídrom. Už v utorok sa tipsportligový nováčik predstaví vo svojom úvodnom prípravnom zápase na nový ročník proti Irtišu Pavlodar z Kazachstanu. „Bol by som veľmi rád, keby sa prišlo pozrieť čo najviac ľudí. Síce nehráme s extraligovým tímom, no je to historicky prvý zápas v extraligovej sezóne. Fanúšikovia by mohli prísť, aby už od začiatku ukázali, že budú naším šiestym hráčom na ľade. Nám to len pomôže, budeme sa tešiť a už v prípravných zápasoch chceme ukázať nasadenie a kvalitu,“ vyslovil prianie mať na tribúnach čo najviac divákov už od začiatku sezóny Marek Dubec.

Tím HC Nové Zámky obsadil nakoniec na súťaži vo varení gulášu druhé miesto. Prvenstvo putovalo družstvu okolo primátora Nových Zámkov Otokara Kleina.

Môže vás zaujímať:

Peter Trávniček pomáhal pri guláši, no teší sa aj na hokej: Finále by bolo krásne

Nepríjemná správa pre fanúšikov hokeja: Plánovaný reprezentačný zápas sa neodohrá

Jan Semorád je so Zámkami maximálne spokojný, zatiaľ býva s Brabencom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM