Anton Hrachovský Šport

Hádzanárska extraliga spoznala svoj žreb: Novozámčania na úvod sezóny doma

Napriek predbežnej dohode o obnovení česko - slovenskej interligy (HIL) projekt napokon definitívne stroskotal. Zámky sa opäť predstavia v extralige, vieme proti komu odohrajú úvodný duel.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanárska extraliga spoznala svoj žreb: Novozámčania na úvod sezóny doma
Zdroj: TASR

Na úvod so Žochármi

Na jeseň tohto roka mala pôvodne odštartovať obnovená spoločná česko-slovenská súťaž mužov. Napriek predbežnej dohode zväzov i klubov oboch krajín o obnovení interligy (HIL) projekt napokon začiatkom apríla definitívne stroskotal. Šéf SZH Jaroslav Holeša to označil za ´ranu pod pás´, keďže jej vznik napokon stopla neochota väčšiny českých klubov. V lige malo štartovať šesť slovenských a desať českých tímov. Spoločná česko-slovenská súťaž mužov sa už hrala v rokoch 2000 až 2005.

Novozámčania sa teda v budúcom ročníku 2017/2018 predstavia opäť v extralige, ktorá bude mať znova desať tímov, nováčikom bude ´béčko´ Tatrana Prešov. Najvyššia slovenská súťaž odštartuje v prvý septembrový víkend.

Nové Zámky privítajú doma v úvodnom kole ročníka 2017/2018 hráčov Topoľčian. Prešovské „béčko“ medzi elitou nahradilo posledný tím uplynulého ročníka ŠHK Agrokarpaty Pezinok, ktorý nesplnil podmienku prihlásiť do súťaží dva dorastenecké tímy. V prešovskej rezerve dostanú šancu najmä mladí hráči, tím ale nemôže postúpiť po základnej časti do bojov o medaily.

Systém bez zmien, ale s novou trofejou

Systém extraligy zostal nezmenený, po základnej časti s 18 kolami nasleduje nadstavba, kde budú tímy rozdelené do skupiny o 1.-6. a 7.-10. miesto. Súťaž vyvrcholí play off duelmi pre najlepšie štyri tímy. Majster bude známy najneskôr 27. mája 2018. Novinkou je, že mužstvá na 5. až 8. mieste budú po skončení nadstavby bojovať o novovytvorený Ligový pohár. Tímy na posledných dvoch priečkach čaká baráž o účasť v extralige proti dvom najlepším celkom prvej ligy. Z každého kola odvysiela v utorok jeden priamy prenos športová televízia 213. V európskych pohároch sa v budúcom ročníku predstavia dva mužské tímy zo SR – Tatran Prešov v Lige majstrov a Považská Bystrica vo Vyzývacom pohári.

Predstavitelia SZH predstavili aj novú trofej pre majstra SR – pohár Antona Frola, pomenovanú po najlepšom hádzanárovi Slovenska 20. storočia, dlhoročnom reprezentantovi ČSSR, majstrovi sveta 1967 a členovi Siene slávy slovenskej hádzanej.

Extraliga hádzanárov aj s novým hlavným partnerom

Spoločnosť Slovnaft sa stala novým hlavným partnerom hádzanárskej extraligy mužov. „Som hrdý, že práve Slovnaft sa stal novým partnerom mužskej extraligy. Je to dôkaz, že hádzaná je príťažlivý šport aj pre takýchto silných partnerov a verím, že nám to pomôže v ďalšej propagácii najvyššej súťaže,“ povedal o spolupráci s rafinériou prezident Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Jaroslav Holeša. Zmluva znie na tri roky a mala by pomôcť aj pri podpore spločnej kandidatúry Slovenska, Česka a Maďarska na usporiadanie ME v hádzanej mužov v rokoch 2022, resp. 2024.

Žreb 1. kola Slovnaft handball extraligy 2017/2018

  • HC Štart Nové Zámky – HK Agro Topoľčany
  • TJ Slovan Modra – TJ Strojár Malacky
  • HKM Šaľa – HC Sporta Hlohovec
  • Tatran Prešov „B“ – ŠKP Bratislava
  • Tatran Prešov – MŠK Považská Bystrica
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM