Anton Hrachovský Iné športy Šport

Hádzanári hlásia posilu: Z konkurenčného tímu prichádza reprezentačná spojka

Hádzanársky klub HC Štart Nové Zámky získal pred play off posilu do svojich radov. Jedná sa o reprezentanta Slovenskej republiky.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanári hlásia posilu: Z konkurenčného tímu prichádza reprezentačná spojka
Zdroj: TASR

Vedenie tímu sa rozhodlo pred blížiacim sa play off posilniť káder. Novou tvárou v zostave Novozámčanov je spojka Matúš Hriňák (na snímke vpravo), ktorý naposledy pôsobil v aktuálne šiestej Sporte Hlohovec. 25-ročný člen reprezentačného B-tímu Slovenska, s ktorým štartoval v úvode kalendárneho roka na medzinárodnom turnaji Yellow Cup vo Winterthure, tak zostáva naďalej v extralige. Vedenie hádzanárov sa dohodlo s takmer dvojmetrovým odchovancom Košíc zatiaľ na spolupráci do konca sezóny 2016/2017.

„S dvojmetrovovou spojkou, odchovancom Košíc a naposledy hráčom Sporty Hlohovec Matúšom Hriňákom sme sa dohodli na spolupráci zatiaľ do konca sezóny,“ uviedol klub na svojom webe.

Hriňák strelil v doterajšom priebehu sezóny v 15 zápasoch 28 gólov. Úvodný duel v novom drese by mal absolvovať 25. januára, keď v rámci 16. extraligového kola pocestujú Nové Zámky na palubovku ŠKP Bratislava. Farby Hlohovca hájil od začiatku sezóny 2015/2016. Ešte predtým pôsobil v rodných Košiciach.

Posledný extraligový zápas základnej časti je na programe 11. februára, nasledovať bude vyraďovacia časť. Účasť v nej si Novozámčania zabezpečili už v predstihu. Spolu s ňou získali právo štartu v obnovenej nadnárodnej československej súťaži HIL (Handball International League).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM