Anton Hrachovský Šport

Hádzanár Radoslav Demovič pred štartom ligy: Cieľom je skončiť do 6. miesta

Cez víkend sa rozbehne úvodnými zápasmi ďalší ročník hádzanárskej extraligy. Okrem titulu slovenského šampióna sa zabojuje aj o účasť v nadnárodnej lige.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanár Radoslav Demovič pred štartom ligy: Cieľom je skončiť do 6. miesta
Zdroj: TASR

Štart hádzanárskej extraligovej sezóny 2016/2017 je doslova za dverami. Jedným z jej tradičných účastníkov je i klub HC Štart Nové Zámky. Medzi opory tímu okolo trénera Petra Sporneho patrí i tvorca hry Radoslav Demovič.

Pred sezónou sa ku kádru Novozámčanov, ktorí obsadili v uplynulom ročníku šieste miesto, pripojili dve zaujímavé mená – Ernest Masaryk, ktorého o pár týždňov nasledoval odchovanec novozámockej hádzanej Gabriel Vadkerti. „Hneď po príchode sa bez problémov zaradili do kolektívu. Aj Gabriel Vadkerti, aj Ernest Masaryk sú pre nás určite veľkým prínosom. Nielen hrou, ale aj odovzdávaním skúseností mladším hráčom,“ povedal v rozhovore pre Slovenský zväz hádzanej na margo predsezónnych posíl Radoslav Demovič.

Zabojujú o účasť v československej HIL

Ročník 2016/2017 bude špecifický tým, že v porovnaní s minulými sezónami budú mať tímy o motiváciu navyše. Hrať sa totiž bude aj o šesť miesteniek v spoločnej československej súťaži – znovuvskriesenej ´HIL-ke´. Zo Slovenska získa právo štartu v HIL prvých šesť celkov. Aký je teda tímový cieľ pred štartom nového ročníka? „Našim prvoradým cieľom je umiestniť sa do 6. miesta, aby sme si zabezpečili účasť v Česko-slovenskej súťaži. Chceme však zabojovať aj s papierovo silnejšími súpermi o lepšie umiestnenie,“ prezradil Demovič v rozhovore pre zväzový web tímové ambície do sezóny 2016/2017.

Chcú bodovať v ťažších zápasoch

V uplynulom ročníku obsadili Novozámčania posledné šieste miesto v rámci nadstavbovej časti ligy, kde sa bojovalo o postup do štvorčlenného play off. Cieľ v novej sezóne je jasný – postup do nadnárodnej HIL. „Kľúčový bude pre nás každý jeden bod, preto si nemôžeme dovoliť zaváhať s mužstvami ktoré skončili minulú sezónu pod nami a pokúsiť sa zabodovať aj v ťažších zápasoch, najmä na domácej palubovke,“ odhadol Demovič.

Program 1. kola extraligy 2016/2017 – 3. a 4. septembra:

  • HKM Šaľa – TJ Slovan Modra
  • ŠKH Agrokarpaty Pezinok – ŠKP Bratislava
  • HC Sporta Hlohovec – HC Štart Nové Zámky
  • Tatran Prešov – HK Agro Topoľčany
  • MŠK Považská Bystrica – TJ Strojár Malacky

Môže vás zaujímať:

Veľká posila pre hádzanárov Nových Zámkov, zo zahraničia sa vracia stredná spojka

Prestup rodáka zo Zámkov: Smeruje do popredného maďarského klubu

Nové Zámky dejiskom medzinárodného turnaja: Domácich preveria súperi zo zahraničia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM