Rôzne

Gymnazisti pomáhajú sociálne slabším: Zúčastňujú sa charitatívnych akcií

Žiaci Gymnázia Petra Pázmáňa v Nových Zámkoch rozdávali aj jedlo pre bedomovcov a sociálne odkázaných. Akciu zorganizoval učiteľ školy.

Ilustračný obrázok k článku Gymnazisti pomáhajú sociálne slabším: Zúčastňujú sa charitatívnych akcií
Zdroj: Dnes24.sk

Tento rok sa žiaci novozámockého Gymnázia s vyučovacím jazykom maďarským opäť zúčastnili charitatívneho dňa, ktorý sa pomaly stáva tradíciou. Od školského roka 2011/2012 je dobrovoľná práca súčasťou školského programu EKOMUKO. Prvoradým cieľom programu je viesť žiakov k tolerancii, k etickejšiemu pohľadu na život a k prijatiu inakosti.

Gymnázium Petra Pázmáňa každý rok dáva možnosť žiakom druhého ročníka, aby nazreli do fungovania sociálnych inštitúcií v Nových Zámkoch. Aj posledný týždeň pred Vianocami – sa uskutočnila jednodňová exkurzia pre žiakov druhých ročníkov. Navštívili jasle „Krajina zázrakov“, občianske združenie „Úsmev“, súkromnú školu pre autistov a sociálny domov „Vek nádeje“. Počas mohli tak sledovať aktivity v týchto inštitúciách.

„Získané skúsenosti môžu byť rozhodujúce a smerodajné pri voľbe ďalšieho štúdia,“ uvádza Zoltán Soóky, pedagóg Gymnázia. V tom istom týždni sa na námestí pred kostolom, už piatykrát uskutočnilo rozdávanie jedla pre bezdomovcov a pre sociálne odkázaných v Nových Zámkoch. Pri rozdávaní stravy pomáhali žiaci školy.

„Tieto programy obohacujú každodenný život školy, robia ho pestrejším a farebnejším. Žiaci počas charitatívnych akcií spoznali zaujímavých ľudí. Získajú množstvo schopností, ktoré môžu využiť aj vo vlastnom živote,“ dodáva učiteľ.

Foto: Zdroj: Gymnázium P.P., unsk.sk

Sara

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM