Anton Hrachovský Kultúra

Gurmáni si prídu na svoje: Bude sa prezentovať gastronómia nášho regiónu

V areáli Dvorského kultúrneho parku si budú môcť návštevníci vychutnať množstvo špecialít. Ak sa vám nechce variť, pochutnajte si na gurmánskom festivale.

Ilustračný obrázok k článku Gurmáni si prídu na svoje: Bude sa prezentovať gastronómia nášho regiónu
Zdroj: TASR

Ak si chcete užiť víkend v znamení chutného jedla a pritom sa nenarobiť v kuchyni, 12. novembra nevarte. Bude sa totiž konať II. Dvorská súťaž v príprave regionálnych gurmánskych špecialít pri príležitosti osláv dňa sv. Martina. Gurmánfest sv. Martina vo Dvoroch nad Žitavou sa uskutoční už po druhý raz, vo dvore pri základnej škole v Dvorskom kultúrnom parku. Sviatok kvalitnej regionálnej kuchyne ponúkne množstvo jedinečných jedál, pričom sa bude konať i súťaž vo varení a samozrejmosťou je kultúrny program.

Do súťaže sa však môžete prihlásiť aj vy, v takom prípade sa predsa len trošku narobíte. Prihláška a formulár sa dajú nájsť na webovej stránke obce. Urobiť sa tak dá do 4. novembra, no treba sa poponáhľať, keďže počet miest je obmedzený.

Úlohou 3– až 5-členných družstiev bude na mieste pripraviť jedlo z prinesených ingrediencií na posúdenie a súťaž. Porota bude pritom hodnotiť estetický vzhľad jedla, chuť jedla a tiež pracovné miesto družstva.

Na základe bodového hodnotenia poroty sa určí finálne hodnotenie súťažiacich v zlatom, striebornom a bronzovom pásme. Na základe hlasovania obecenstva mimoriadnu cenu za ´Najkreatívnejšie družstvo´ venuje starosta obce Dvory nad Žitavou Branislav Becík.

Program Gurmánfestu na sv. Martina 2016

  • 7:30 – Súťaž vo varení
  • 10:00 – Matičiarik
  • 10:30 – Kultúrny program Dvorčanov
  • 12:00 – Lojzo
  • 14:00 – Dupla KáVé

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM