Anton Hrachovský Futbal

Futbalový víkend: Zámocké ženy bez gólu, muži nevyužili vedenie

Prinášame prehľad víkendových výsledkov novozámockých futbalistov a ich kolegýň. Ako dopadli?

Ilustračný obrázok k článku Futbalový víkend: Zámocké ženy bez gólu, muži nevyužili vedenie
Foto: Rastislav Búgel

Futbal – muži

MFK Dubnica nad Váhom – FKM Nové Zámky 2:1 (0:1)
Góly: 62. Vaško, 65. Horecký – 22. Muchaya
Zostava FKM: Dovičovič – Ešek, Poluch, Petráš, Baksics (62. Košút), Korman, Horáček, Lovska, Orémusz (71. Fehérvári), Muchaya (85. Király), Matić

Napriek tomu, že naši futbalisti po prvom polčase viedli nad domácim mužstvom, tri body sa im vybojovať nepodarilo. O všetkom rozhodla smolná trojminútovka v rozpätí od 62. do 65. minúty, keď dovolili Dubničanom otočiť skóre a pripísali si tak prvú jarnú prehru.

„Dnes to bol zápas dvoch rozdielnych polčasov. V 1.polčase sme neboli dostatočne aktívni smerom dopredu. Súper mal platonickú prevahu vďaka našim lahkovážnym stratám lopty, ale do žiadnej šance sme ho napriek tomu nepustili. Vedenia sme sa ujali vďaka rýchlosti a dravosti Matića, ktorý po prieniku našiel Muchayu a ten do odkrytej brány pohodlne skóroval na 0:1. Do hernej a psychickej pohody nás však paradoxne tento moment nedostal. Po prestávke sa to herne s pribúdajúcimi minútami stále zlepšovalo, zápas sa vyrovnal. Nešťastne však Ešek po rohovom kope tečoval hlavičku súpera na 1:1. Hneď nato sme po prieniku Polúcha mohli opäť skórovať, ale jeho prudká strela tesne minula bránu. Tri minúty nato po zlom výkope Dovičoviča bolo 2:1,keď do opustenej brány skórovali domáci. Po tomto momente sme si vytvorili tlak,herne to bolo už ovela lepšie.Zahrávali sme viacero štandartiek a po jednej Košút bohužial z pár metrov neskóroval do odokrytej brány. Zápas sme si na našu smolu prehrali sami individuálnymi chybami, nekoncentráciou a neadekvátnym prístupom. Psychika však zohráva svoje, vo fáze zápasu, keď už sme nemali ani bod sme zrazu vedeli hrať dobre, a tak ako sme to chceli od začiatku. Musíme sa poučiť z prehry a už sa skoncentrovať na stredajšie derby v Nedede,“ uviedol po zápase pre klubový web tréner Peter Lénárt. Už 10. mája cestujú Zámčania do posledného Nededu, kde budú chcieť jedine zvíťaziť.

Futbal – ženy

MŠK Slovan Trenčianske Teplice – FC Union Nové Zámky 3:0 (2:0)
Zostava FC Union: Izsáková – Geržová, Blechová, Vnuková, Budovcová, Jílková, Hatalová, Igaz, Szilágyi, Valášková, Vadas

Ženy cestovali do Trenčianskych Teplíc a prelomiť streleckú smolu sa im znova nepodarilo. Bez gólu sa vyhrať nedá a aj preto sú Zámčanky stále na poslednom mieste tabuľky. Hráčky domáceho tímu rozhodli o svojom víťazstve dvoma gólmi už v prvom polčase. Najbližšie sa naše futbalistky predstavia na domácej pôde proti predposledným Michalovciam.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM