Anton Hrachovský Futbal

Futbalisti zvíťazili na pôde posledného Nededu: V tabuľke nastal posun nahor

Uprostred týždňa mali novozámockí futbalisti naplánovaný ligový zápas proti neďalekému Nededu. O osude zápasu rozhodol jediný presný zásah.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti zvíťazili na pôde posledného Nededu: V tabuľke nastal posun nahor
Zdroj: TASR

Dôležité tri body si priviezli novozámnockí futbalisti zo zápasu v neďalekom Nedede. Zámockí futbalisti tak znova poskočili v tabuľke, o skóre preskočili rivala zo Šurian a usadili sa na 16. mieste. Môže za to exportný gól z polovice ihriska, ktorým rozhodol obranca Michal Poluch. Najbližšie sa Zámčania predstavia v domácom zápase proti Nemšovej, ktorej aktuálne patrí 10. priečka.

FC Neded – FKM Nové Zámky 0:1 (0:1)

Gól: 19. Poluch
Zostava FKM: Juhás – Ešek, Petráš, Horáček, Poluch, Baksics (67. Orémusz), Korman, Lovska, Muchaya (75. Košút), Matić, Švajda (82. Letko)

„Dnes sme spravili veľmi dôležitý krok k dosiahnutiu nášho cieľa. Stretnutie sme odohrali maximálne disciplinovane, bojovne a takticky na úrovni. Prvý polčas bol vyrovnaný, po našej zlej rozohrávke sme takmer pykali, ale prudká strela súpera skoro z 30 metrov skončila našťastie len na žrdi. Potom prišiel rozhodujúci a najkrajší moment zápasu. Poluch predskočením protihráča získal loptu a strelou z 50 metrov prekvapil vonku stojaceho brankára. Následne Lovska kolmicou našiel Švajdu a jeho gólovú strelu vytlačil brankár na roh. Poluch svoj výborný výkon skoro korunoval aj druhým zásahom, keď ďalší pokus z diaľky skončil tesne vedľa brány. Druhý polčas sme už mali herne viac z hry, k čomu sa pridalo aj niekoľko dobrých príležitostí na skórovanie vďaka prečísleniu súpera. Azda najväčšiu spálil Matić. Hostia pohrozili 2 krát po našej nepozornosti, ale Juhás v bráne výborne zareagoval. Chalani dnes ukázali charakter, za výkon v náročnom a dôležitom zápase si zaslúžia pochvalu. Dúfam, že 3 body potvrdíme aj v nedeľu proti nepríjemnej Nemšovej, ktorá je farmou prvoligového Trenčína,“ povedal pre klubový web po zápase tréner Peter Lérant.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM