Anton Hrachovský Futbal

Futbalisti Zámkov pridali ďalšiu výhru: Ich ženské kolegyne strelili desať gólov

Tretia výhra v posledných štyroch zápasoch a boj o špicu ligy. Novozámčania nedali Šaľanom šancu. Napodobnili ich aj ženy - proti Dúbravke excelovali viacgólové strelkyne.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Zámkov pridali ďalšiu výhru: Ich ženské kolegyne strelili desať gólov
Foto: Rastislav Búgel

Futbal – muži

V sobotu 4. novembra cestovali hráči FKM Nové Zámky na ihrisko krajského rivala zo Šale. Po jasnom priebehu sa vďaka zásahom Martina Letka a striedajúceho Mateja Švajdu, ktorý sa presadil už po dvoch minútach pobytu na ihrisku, tešili z výhry a zisku troch bodov.

Zámčania tak potvrdili príslušnosť k ligovej špičke, z posledných štyroch zápasov vydolovali 10 bodov. Na treťom mieste strácajú na vedúce Borčice iba tri body, odohrali však o jeden zápas viac. V najbližšom kole – v sobotu 11. októbra privítajú hráčov Galanty.

„Derby zápas sme zvládli podľa našich predstáv. Zdobila nás tímovosť a dominantnosť. Škoda pre futbal, že zápas sa hral v nervóznej atmosfére, k čomu prispel svojim neadekvátnym výkonom najmä slabučký rozhodca. Do stretnutia sme išli s cielom dominovať a využívať našu rýchlosť v krídeľných priestoroch po hĺbkových prihrávkach. To nám viacmenej aj vychádzalo. Zlepšiť však musíme súčinnosť pri prechode do finálnej fázy, lebo sme vpredu nepodržali loptu tak, ako si želáme. Duel sme mohli rozhodnúť aj skôr, ale stále nám chýba presnosť, rozhodnosť a kľud pri finálnej prihrávke. Popracujeme na tom, aby sa už doma proti Galante zlepšili aj tieto činnosti, čím predvedieme atraktívny futbal,“ povedal po zápase pre klubový web tréner Peter Lérant.

FK Slovan Duslo Šaľa – FKM Nové Zámky 0:2 (0:1)

Góly: 13. Letko, 86. Švajda
Zostava FKM Nové Zámky: Dovičovič – Petráš, Ešek (K), Letko, Baksics, Korman (84. Švajda), Lovska (86. Piskla), Obert, Matić (89. E. Horáček), Muchaya (70. Fiala), Kingambo
ŽK: Obert, Ešek

Futbal – ženy

Novozámčanky odcestovali do hlavného mesta, kde nastúpili proti domácej Dúbravke. Opäť potvrdili rolu favoritiek a nad súperkami vyhrali rozdielom niekoľkých tried. A opäť sa ukázali strelecké vlohy viacerých našich hráčok – Nikol Mazúchová sa postarala o štyri presné zásahy, Fruzsina Koch zaznamenala hetrik a striedajúca Noemi Pintérová strelila v priebehu 5 minút pobytu na ihrisku dva góly. Jeden gól pridala aj Alexandra Budovcová.

V prvoligovej tabuľke im stále patrí tretia priečka, na prvú Trnavu strácajú štyri body. Týmto zápasom sa skončila jesenná časť ligovej sezóny. Najbližší duel odohrajú Novozámčanky až v marci 2018 na ihrisku Dunajskej Stredy.

FK Dúbravka – FC Union Nové Zámky 1:10 (0:8)

Góly: 9., 13., 24. Koch, 12., 31., 43., 45. Mazúchová, 14. Budovcová, 66., 69. Pintérová
Zostava FC Union Nové Zámky: Filipová – Bujdáková, Geržová (K), Blechová, Šemeláková (58. Šumová), Mikulcová (46. Bugyiková), Hatalová (78. Nagyová), Budovcová, Mazúchová, Koch (64. Pintérová), Biharyová (46. Rajnerová)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM