Anton Hrachovský Futbal

Futbalisti Nových Zámkov stále medzi najlepšími: Na lídra strácajú iba tri body

Futbalisti FKM Nové Zámky pokračujú vo výborných výkonoch. Tentoraz zdolali Galantu a upevnili si pozíciu medzi najlepšími tímami súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Nových Zámkov stále medzi najlepšími: Na lídra strácajú iba tri body
Zdroj: TASR

Hráči FKM Nové Zámky privítali na Štadióne Ladislava Gancznera futbalistov z Galanty. I keď prvý polčas sa museli pred súperom výsledkovo skloniť vďaka Vdovjakovmu zásahu z poslednej minúty, po zmene strán už duel vyrovnali aj na tejto úrovni. Pol hodinu pred koncom sa presadil Srb Kojo Matić, aby v nadstavenom čase hráč Galanty Marafkó po vzdušnom súboji s novozámockým kapitánom Ešekom poslal loptu do vlastnej siete.

Zámčania tak znova potvrdili príslušnosť k ligovej špičke. Na treťom mieste strácajú na vedúce Borčice stále iba tri body. V poslednom jesennom kole – v nedeľu 19. októbra pocestujú na ihrisko nitrianskemu B-tímu.

FKM Nové Zámky – FC Slovan Galanta 2:1 (0:1)

Góly: 61. Matić, 90. Marafkó (vlastný gól) – 45. Vdovjak
Zostava FKM Nové Zámky: Dovičovič – Petráš, Ešek (K), Letko, Baksics (9. Piskla), Korman (72. Švajda), Fiala (88. E. Horáček), Lovska, Muchaya, Matić, Kingambo
ŽK: Petráš, Muchaya

„V závere sezóny sme videli zaujímavý, dynamický a bojovný zápas so šťastným koncom pre nás. Úvod zápasu priniesol šance po prienikoch Matića, ale najväčšiu Muchaya nepochopiteľne nepremenil. Súper bol od začiatku agresívny, fyzicky silný a nekvalitný terén ich spôsobu hry vyhovoval viac. My sme sa kombinačne presadzovali ťažšie a citeľne nám v strede poľa chýbal vykartovaný Obert. Naviac sa v súboji nešťastne zranil Baksics. Súper sa chytil, mal aj dobré príležitosti, ale mužstvo podržal brankár Dovičovič. Stratou koncentráciou pri rohovom kope nás v závere polčasu hostia napokon predsa len gólovo potrestali. Druhé dejstvo sme mali viac z hry, vytvorili sme si tlak aj viacero šancí. Hra mala spád a súper hrozil najmä z rýchlych protiútokov. Nakoniec sme za našu úpornú snahu boli odmenení. Najprv Matić krásnou hlavičkou vyrovnal a v poslednej minúte sa v skrumáži pred bránou odrazila lopta do súperovej siete. Na konte máme už úctyhodných 35 bodov, a to nás ešte čaká zápas v Nitre, kde chceme tiež zvíťaziť,“ zhodnotil po zápase pre klubový web tréner Peter Lérant.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM