Anton Hrachovský Šport

FOTO z ohnivého autoródea v Nových Zámkoch: Kaskadérski priekopníci predviedli svoju show

Kaskadérská skupina Flott Cascaders Team sa po 12 rokoch vrátila do Nových Zámkov. Okrem tradičných kúskov za pomoci ohňa mohli diváci vidieť i extrémne nebezpečný freestyle motocross.

Ilustračný obrázok k článku FOTO z ohnivého autoródea v Nových Zámkoch: Kaskadérski priekopníci predviedli svoju show
Foto: Anton Hrachovský

Priekopníci autoródea a kaskadérstva v bývalom Československu sa pod vedením Alfréda Šmída po 12 rokoch predstavili opäť v Nových Zámkoch. Okrem klasického autoródea a nadupaných závodných špeciálov sa na parkovisku pri novozámockej plavárni predviedol i špičkový jazdec európskeho FMX Janek Meduna. Predviedol niekoľko odvážnych skokov, pri ktorých letel do výšky vyše 15 metrov a diaľky cez 19 metrov. Pôvodne mali byť skoky dlhé až 21 metrov, no pre krátky priestor sa musela dráha o dva metre skrátiť.

Pre návštevníkov si členovia Flott Cascaders Teamu prichystali takmer deväťdesiatminútovú živú show, ktorú podfarbili viacerými efektami, pyrotechnikou a energickou hudbou. Kaskadéri, ktorí dablovali aj vo svetoznámych filmoch o Jamesovi Bondovi či Rýchlo a Zbesilo, ukázali ľuďom ako sa vo filme odpaľuje auto bazukou, jazdu na dvoch kolesách, slalom medzi živými bránkami a viacero ďalších trikov.

„Trať bola trochu krátka, ale keď sme ju upravili, už to išlo. Hore vo vzduchu však bolo veľké teplo,“ zhodnotil svoj výkon freestyleový jazdec Janek Meduna. Ten predviedol na svojej motorke niekoľko vydarených skokov. „Najobtiažnejší je pre mňa trik Cliffhanger, keď si dám nohy pod kormidlá a vystriem sa dozadu. To je pre mňa asi najviac nebezpečné. Naopak, najradšej skáčem Supermana, kde sa jazdec vystrie do vzduchu,“ prezradil Meduna.

Freestyle Motocross v Nových Zámkoch
11
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM