Anton Hrachovský Kultúra

FOTO: Sladké popoludnie v Šuranoch: Palacinkafest prilákal množstvo labužníkov

Spoločenská hala v Šuranoch patrila koncom októbra 2017 gurmánskemu festivalu. Konal sa už 2. ročník Palacinkafestu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Sladké popoludnie v Šuranoch: Palacinkafest prilákal množstvo labužníkov
Foto: Branislav Jakab

Konal sa už 2. ročník Palacinka festu, organizovaný Mestským kultúrnym strediskom a Strednou odbornou školou gastronómie a služieb v Šuranoch. Súťaž bola určená pre mládež a dospelých, ktorí si chceli vyskúšať svoje kuchárske zručnosti. Na festivale nechýbal ani kultúrny program, v ktorom vystúpila mužská spevácka skupina Váraďani a ženská spevácka skupina Šurianka.

Palacinkafest 2017 v Šuranoch

Festival otvorila Renáta Kozlíková, organizátorka festivalu. Tohto ročníka sa zúčastnilo 9 dvojčlenných družstiev, medzi ktorými nechýbali ani žiaci Obchodnej akadémie, SOŠ technickej, SOŠ gastronómie a služieb či Gymnázia v Šuranoch. Porota v zložení Renáta Kozlíková, Vašek Valenta, Helena Miškolciová, Róbert Polák a Miroslav Eliáš hodnotila hygienu, prípravu, kreatívne stvárnenie sladkej pochutiny a chuť samotných palaciniek.

Nechýbala ani súťaž v jedení palaciniek, ktorej sa zúčastnili traja súťažiaci. Ich úlohou bolo čo najrýchlejšie zjesť šesť bohato obložených palaciniek. Víťazom tejto súťaže sa stal Š. Homola.

Prvé miesto získali žiaci Strednej odbornej školy gastronómie a služieb v Šuranoch. Na druhom mieste sa umiestnili žiaci zo Strednej odbornej školy technickej v Šuranoch. Tretie miesto získalo družstvo „Pancakes from 90s“ z Obchodnej akadémie v Šuranoch. Prvé tri družstvá získali pohár, hodnotné ceny a diplom. Diplom za účasť a ceny získali aj ostatné súťažné družstvá. Cenu verejnosti získalo družstvo Baby na zožratie z Mestského kultúrneho strediska.

Palacinkafest 2017 v Šuranoch
8
Galéria
Foto: Branislav Jakab
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM