Anton Hrachovský Kultúra

FOTO: Na Sihoti to ožilo: Festival INAK spojil množstvo mladých i starších

Cez víkend sa v Nových Zámkoch odohral nový festival. Na Sihoti sa zišlo množstvo dobrovoľníkov a návštevníkov. Ako ho zhodnil jeho organizátor?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na Sihoti to ožilo: Festival INAK spojil množstvo mladých i starších
20
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Svetlo sveta uzrel v Nových Zámkoch nový Festival INAK. O túto iniciatívu sa postaral nadšenec Štefan Pivoda, zakladateľ NZ INAK. Aj takto chce prispieť ku skultúrneniu mesta a vytvoreniu zdravej komunity. Dúfa, že postupne sa pridajú aj ďalší ľudia.

Bohatý program

Festival pre deti i dospelých sa odohral 2. septembra na Sihoti v Nových Zámkoch. V rámci bohatého programu si mohli návštevníci vyskúšať horolezecké náčinie a spomocou inštruktora z Turistického klubu Kamzík vyliezť na strom, pozrieť si skautské aktivity ale aj tie spojené so záchranou ľudského života. Vyskúšať si mohli školu skateboardingu. Tí najmenší si precvičili angličtinu hravou formou, vyskúšali rôzne aktivity alebo si sami pripravili ovocnú či zeleninovú pochúťku.

Spokojnosť organizátora

S návštevou a celkovým priebehom festivalu bol spokojný aj jeho samotný organizátor Štefan Pivoda. „Festival dopadol vynikajúco. Počas celého dňa bola skvelá atmosféra a návštevnosť bola ozaj vysoká. Ľudia si užívali všetky aktivity a na základe spätnej väzby viem, že každý bol nesmierne spokojný a uz teraz sa ľudia tešia na ďalší ročník a ďalšie aktivity. Myslím si, že sa oplatilo do toho investovať toľko času a energie, pretože všetky tie pozitívne ohlasy stáli za to. Novozámčania ukázali, že majú záujem o takéto udalosti, koré doteraz v meste bohužiaľ chýbali. Preto sa už teraz teším na ďalší ročník, ktorý dúfam, že bude ešte lepší,“ zhodnotil prvý ročník festivalu INAK Štefan Pivoda.

Festival INAK v Nových Zámkoch
20
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM