Anton Hrachovský Kultúra

Fotky na radnici v Zámkoch prehovoria: Práva detí by mali rešpektovať aj mestá

Potreby detí by mali vnímať a rešpektovať aj samosprávy. Výstava ukáže, aké kroky sú potrebné urobiť, aby vedenie mesta bolo naozaj nápomocné.

Ilustračný obrázok k článku Fotky na radnici v Zámkoch prehovoria: Práva detí by mali rešpektovať aj mestá
Foto: Anton Hrachovský

Výstava fotografií s názvom Samospráva rešpektujúca práva detí a mladých ľudí, ktorá prebieha v priestoroch Mestského úradu v Nových Zámkoch, upriamuje pozornosť na túto oblasť. Ako informovala pracovníčka radnice v Nových Zámkoch Jarmila Krochtová, je tu vystavených približne 40 fotografií.

Rešpekt k mladým a vedenie samospráv

Fotografie ukazujú, aké kroky sú potrebné urobiť, aby samosprávy boli naozaj samosprávami, ktoré rešpektujú práva detí. „Výstava by mala sprostredkovať komunikáciu rodičov, detí a komunity, aby so samosprávou hovorili o skutočných potrebách detí a aby sme spoločne hľadali možnosti ich napĺňania. Nadácia pre deti Slovenska (NDS), ako spoluorganizátor podujatia s mestom Nové Zámky, fotografie dodala, pričom mapovala novovznikajúce potreby detí. Tieto snímky vznikli z činnosti samospráv a ich komunikácie s deťmi a mladými ľuďmi,“ povedala Krochtová.

V Zámkoch popri výstave aj diskusia

Výstava bude pokračovať workshopom v piatok 24. novembra so začiatkom o 9:30 v priestoroch Mestského úradu, ktorého cieľom bude predstaviť princípy Samosprávy, rešpektujúcej práva detí a mladých ľudí a viesť diskusiu o tom, aké kroky je potrebné urobiť, aby sa samosprávy takýmito skutočne stali.

NDS spolu s partnermi od roku 2010 priebežne mapuje potreby detí a mladých ľudí a systematicky realizuje program Komunity priateľské deťom a mladým ľuďom.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM