Anton Hrachovský Rôzne

Fico s Richterom rozdávali ocenenia za prácu s deťmi: Jedno putuje aj do Zámkov

V Bratislave sa konalo udeľovanie cien za Sociálny čin roka. O jedno z ocenení sa pričinila aj pracovníčka Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Nových Zámkoch, ďalšie smerujú aj do okolia nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Fico s Richterom rozdávali ocenenia za prácu s deťmi: Jedno putuje aj do Zámkov
Zdroj: TASR

Ochrana detí a mládeže je prioritou vlády SR. Uviedol to premiér Robert Fico v Bratislave na slávnostnom odovzdávaní ocenení Sociálny čin roka a ocenení pre zamestnancov detských domovov (DeD) a zamestnancov oddelení sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately úradov práce, sociálnych vecí a rodiny.

Ocenenie putuje aj do Nových Zámkov a okolia

Medzi ocenenými figuruje i pracovníčka Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Nových Zámkoch Lucia Kecskésová. Okrem nej získali ocenenia v kategórii zamestnancov sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately Svetlana Kertisová z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) Michalovce, Oskár Suchoža z ÚPSVaR Trebišov, Jana Šimovičová z ÚPSVaR Nové Mesto nad Váhom, Lívia Madáčová z ÚPSVaR Rožňava, Mária Bolebruchová z ÚPSVaR Bratislava a Eva Kuzbelová z ÚPSVaR Banská Bystrica.

Politický súboj principiálne odmieta

„Veľmi si vážim, že často, za nie práve najlepších ekonomických podmienok musíte profesionálne a objektívne obhajovať záujmy dieťaťa, a to často aj pri rozličných záujmoch a postojoch rodičov a že za to čo robíte, ste predmetom kritiky, veľakrát nevyberanej a že sa možno stávate aj predmetom politického súboja, ktorý ja principiálne na tomto mieste chcem odmietnuť,“ povedal pre webový portál Úradu vlády predseda vlády SR Róbert Fico.

„Môžem s veľkým potešením povedať, že pre budúci rok budeme môcť zvýšiť materský príspevok, zvýšiť rodičovský príspevok a postupne realizovať niektoré veci, ktoré sa týkajú mladých rodín a detí, čo celkom iste spoločnosť a mladé rodiny privítajú,“ nechal sa na ceremónii počuť šéf Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter.

Ďalšie ceny aj do Kolárova a Hurbanova

Ocenenia sa rozdávali aj v ďalších kategóriách. Cenu pre zamestnancov detských domovov získala Mária Harisová z DeD Kolárovo, Martina Mikluščáková z DeD Hurbanova, Jarmila Megová z DeD Ilava-Klobušice, Terézia Bakoňová z DeD Prešov, Košice, Eva Kmecová z DeD Uralská, Košice, Oľga Belianská z DeD Prievidza, ako aj Milota Brndiarová z DeD Škovránok Hnúšťa.

V kategórii zamestnanci neštátnych akreditovaných subjektov DeD ocenili Martu Rehákovú z Domova detí sv. Antona, o. z., Rohožník, Annu Lihositovú a Máriu Marákovú, obe z Detského domova Pre Teba, Prešov. V kategórii Sociálny čin roka si prevzala cenu manželská trojica Perašínovci, Gurkovci a Holenkovci a Judita Nagyová Raçi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM