Anton Hrachovský Iné športy Šport

Fantázia z Londýna: Atletické striebro putuje do Nových Zámkov, VIDEO

Slovenský paralympionik Adrián Matušík vybojoval pre Slovensko ďalší cenný kov v kariére. V Londýne prichystal pre fanúšikov svoj strieborný návrat.

Ilustračný obrázok k článku Fantázia z Londýna: Atletické striebro putuje do Nových Zámkov, VIDEO
Foto: Roman Benický

Striebro do Nových Zámkov

Päť umiestnení do ôsmeho miesta získala slovenská paralympijská výprava na IPC MS 2017 v atletike, ktoré sa konali v Londýne. Najhodnotnejší výsledok dosiahol Adrián Matušík vo vrhu guľou, ktorý výkonom 15,99 m obsadil druhé miesto. Do Londýna cestoval ako obhajca titulu z katarskej Dohy (2015), kde sa stal majstrom sveta s vrhom 17,19 m. „Vzhľadom na konkurenciu a priebeh pretekov som spokojný. Na víťaza tentokrát nemal nikto, striebro je maximom,“ povedal po zisku striebra Adrián Matušík. Podľa jeho slov boli preteky tentoraz hlavne o psychike. Napríklad jeho chorvátsky súper, ktorý bol jedným z favoritov, to nezvládol a vyhorel.

Vynútená zmena

Druhé miesto teda potešilo, menej však potešil fakt, že disciplína vrh guľou už na najbližších MS v jeho kategórii nebude. Absentovala už na parylympijských hrách 2016 v Riu a teraz ju vyradili aj z programu šampionátu. Zostáva mu teda hod diskom, v ktorom obsadil v Londýne, podobne ako v Riu, šieste miesto. „Trénovali sme najmä guľu, ale teraz sa už budem musieť preorientovať,“ dodal Bratislavčan žijúci v Nových Zámkoch.

Finálové výsledky: vrh guľou F44:

  • 1. Akeem Stewart (Trinidad a Tobago) – 19,08 m
  • 2. Adrián Matušík (Slovensko) – 15,99 m
  • 3. Ibrahim Ahmed Abdelwareth (Egypt) – 15,65 m

Finálový vrh guľou Adriána Matušíka v Londýne si môžete pozrieť na priloženom videu.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM