Krimi

Falošný policajt v civile oklamal dve dôchodkyne: Jednoducho tak získal 1700 eur

Neznámy páchateľ sa vydával za policajta a vylákal od dôchodkýň peniaze. Podvodník si svoje obete vyhliadol v Nových Zámkoch.

Ilustračný obrázok k článku Falošný policajt v civile oklamal dve dôchodkyne: Jednoducho tak získal 1700 eur
Zdroj: Webnoviny.sk

V prvom prípade páchateľ oslovil 78 ročnú pani, keď sa vracala domov z obchodu. Povedal jej, že práve zaplatila falošnou eurobankovkou. Predstavil sa ako policajt, ktorý musí u nej doma skontrolovať všetky peniaze. Nakoľko muž na dôchodkyňu urobil dojem a vystupoval sebaisto nemala dôvod mu nedôverovať.Po­licajta vzala k sebe domov a dala mu 1240,–€. Po prezretí peňazí jej povedal, že všetky sú falošné a musí ich odniesť.

Druhý navlas rovnaký prípad sa stal 24. júna. Aj 82 ročná pani Helena prišla o svoje peniaze tak, že naletela falošnému mužovi zákona. Okrem 150,–€., mu dala aj bankomatovú kartu spolu s PIN kódom. Celkovo ju podvodník pripravil o 450,–€. Páchateľ, ktorý sa za policajta vydával po celý čas nevzbudil u 82 ročnej dôchodkyne žiadne podozrenie. Naopak bol veľmi príjemný a ústretový. Inokedy ostražitá dôchodkyňa až neskôr zistila, že sadla na lep podvodníkovi.

Polícia upozorňuje

Polícia preto upozorňuje všetkých občanov, ale najmä seniorov, aby za žiadnych okolností nenaleteli podvodníkom, ktorí sa predstavia, ako policajti a chcú im skontrolovať peniaze. Žiaden príslušník polície takto nepostupuje. Preto si ľudia môžu akékoľvek konanie, ktoré im je podozrivé preveriť na bezplatnom telefónnom čísle 158. Policajt v civile sa preukazuje služobným preukazom alebo odznakom kriminálnej polície. Policajt v uniforme preukazuje príslušnosť k Policajnému zboru služobnou rovnošatou.

„Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal trestné stíhanie vo veci zločinu porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom krádeže a neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty,“ uviedla Božena Bruchterová, hovorkyňa Krajského policajného zboru v Nitre.

Zdroj: KR PZ v Nitre

Sara

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM