Tlačové správy

Extrémny beh a drsné prekážky: Dávid (26) chystá na Komoči veľkolepé preteky!

Siahnuť na svoje dno budete môcť už aj v našom regióne. Komoča pri Nových Zámkoch nebude patriť tento rok len tradične motorkárom, na svoje si už v máji prídu tí, čo radi prekonávajú samých seba. Chystá sa legendárny EPIC RACE!

Ilustračný obrázok k článku Extrémny beh a drsné prekážky: Dávid (26) chystá na Komoči veľkolepé preteky!
Zdroj: Dnes24.sk

David Kanyicska. To je meno 26-ročného chalana, ktorý chcel spraviť niečo neobyčajné a niečo, čo by náš región oživilo. Prečítajte si rozhovor s tvorcom snáď najúspešnejšieho športového podujatia v okolí ;)

Predstav nám trochu EPIC RACE. Čo to je a o čom bude?
EPIC RACE DAY Zero je začiatok seriálu veľkolepého prekážkového behu, ktorý ponúka ľuďom ukázať ich schopnosti a zdatnosti. Môžu vypustiť nadbytočnú energiu a dokázať šikovnosť ďaleko od počítačov a tabletov.

Prečo Day Zero?
Je to nultý deň, éra pred začiatkom. Keďže toto bude prvá a určite nie posledná súťaž, môžem vám prezradiť, že ďaľšia súťaž sa uskutoční na konci letných prázdnin na strednom Slovensku a bude niesť podnázov THE BEGINNING. Každé jedno miesto udalosti so sebou nesie iný podnázov, keďže všetky podujatia majú inú tematiku.

Čo ťa viedlo k tomu zorganizovť takéto preteky a na Komoči?
Iskru vo mne vyvolal otec, keď mi povedal, že veľké veci vie spraviť len ten, kto sa o to pokúša. Od vtedy som plánoval, že vytvorím niečo neobyčajné. Nedávno som bol na podobnej súťaži, kde bolo veľmi dobré, len som nemal pocit spokojnosti, a všimol som si organizačné chyby. Napadlo ma, čo keby som ja organizoval podujatie, kde ide o oveľa viac než len to, že budú ľudia behať a potom pôjdu domov. Komoču som vybral preto, aby som priniesol do nášho regiónu niečo nové. Toto miesto má všetky potrebné kritéria na takú súťaž a na zaujímavé zážitky.

Má EPIC RACE špeciálnu cieľovú skupinu?
EPIC RACE si nevyberá súťažiacich. Slobodne ponúka možnosť zúčastenia sa pre každého, kto chce vyskúšať, čoho je sám schopný, a koho preháňa duch súťaže, má rád vyšší stupeň adrenalínu, chce sa dobre zabávať, veľa sa smiať, alebo len nechce byť doma medzi štyrmi stenami.

Ale určite musia spĺňať aj nejaké podmienky alebo aspoň predpoklady?
Samozrejme, jednak musia byť úplne zdraví, fyzicky a mentálne spôsobilí na boj s prekážkami. Dôležitý je aj vek. Prihlásiť sa môže len 18-ročná osoba. 16 roční majú možnosť sa prihlásiť s doprovodom, t.j. môžu sa zúčastniť s ďalšou osobou, ktorá dovŕšila 18. rok života.

Je to o tom, že kope každý sám za seba, alebo sa môžu prihlásiť aj tímy?
Individuálne môžu štartovať tí, ktorí si sami chcú vyskúšať čoho sú schopní, ako zvládať pekážky a ako pretekať s časom a nie v poslednom rade zvíťaziť sám nad sebou.
Duálne – v pároch môžu štartovať tí, ktorí chú zvládnuť súťaž spolu s najlepším kamarátom alebo kamarátkou. V tejto skupine môže súťaž absolvovať 16–17 ročná osoba spolu s 18-ročnou osobou.
Ďalšou formou je 5-členná skupina, kde sa môže prihlásiť partia kamarátov, kolegovia v rámci firmy alebo rodinné družstvo.

Aký terén môžu účastníci očakávať práve na spomínanej Komoči?
Trať plánujeme na brehu rieky Váh z Komoče smerom na Zemné. Nebude to žiadna prechádzka v krásnej prírode. Nebude chýbať premenlivý terén, voda, blato a strmé prekážky. Na konci vám zaručujem, že účastnici môžu byť pyšní, čo všetko absolvovali.

Aká je dlhá trať? A prezraď aj nejaké konkrétne prekážky ;)
O prekážkach nechcem prezrádzať viac, keďže tým by sa vytratila sila prekvapenia. Preto nechám v utajení ich presný počet, formu aj umiestnenie.

Na výber sú k dispozícii dve trate. Tí, ktorí si vyberú kratšiu dráhu, sa stretnú minimálne s 15 prekážkami na trati dlhej 5 km. Nech nikoho nemýli, to že je to kratšia a jednoduchšia trať, pretože zúčastneného a jeho vytrvalosť podrobí mimoriadnej skúške. Dlhšia trať je dlhá 10km a obsahuje minimálne 20 prekážok. Odporúčam ju naozaj odhodlaným a vytrvalým súťažiacim, ale samozrejme sa jej môže zúčastniť, každý kto si myslí, že ju prekoná.

Budú preteky zároveň súťažou o výhry?
Na takejto súťaži môže človek získať skôr nehmotné výhry, ako sú spokojnosť a hrdosť, keď mu v cieli okolo krku zavesia medailu, môže získať nových priateľov, alebo možno niekto práve tu spozná lásku svojho života :) Ale, ceny samozrejme budú. Nebudú však rozdelené podľa umiestnenia, ale vyžrebované na základe štartovacieho čísla. Pôjde napríklad o adrenalínové výhry ako tandemový let, rafting či jazda na športiaku.

Tí, ktorí sú schopní prekonať celú suťaž, dostanú okrem medaili aj darčekový balík, ktorý obsahuje tričko, niečo pod zub a nápoj na osvieženie.

Samozrejme myslíme aj na tých, ktorých ženie vpred športový duch a chcú ukázať na čo sú schopní a do cieľa chcú dobehnúť medzi prvými. Prví traja víťazi, chlapi aj ženy, získajú pohár, aby mohli byť hrdí na svoje výkony, ďalej dostanú aj vstupenku na ďaľšiu súťaž. Okrem toho meno mužského aj ženského víťaza sa dostane na putovný pohár, ktorý môžu obdivovať všetci zúčastnení súťažiaci.

A čo sprievodné akcie?
Už som to tu tuším spomenul, že chystáme celodenný program. Zmerať sily si môžu ľudia na paintballovom turnaji, ktorý bude trvať až do večera. A počas celého dňa budú k dispozícii bufety s občerstvením.

Vieme, že na Slovensku už podobná akcia funguje. V čom bude EPIC RACE iný a lepší?
Epic Race sa odlišuje od ostatných prekážkových behov tým, že celý prekážkový beh usporiada od základov, obohatí ho celodenným programom, kde je hlavným cieľom to, aby sa ľudia zúčastnili udalosti plnej zážitkov, okorenenou štipkou utrpenia a hlavne aby sa dobre cítili. Keď na prekážkovom behu ukáže zúčastnený, čoho je schopný fyzicky, môže ukázať aj to, ako mu to páli v hlave a nakoľko vie využívať taktiku v paintballovom turnaji. Toto všetko nie je málo a určite je to vyčerpávajúce, ale my toho na EPIC RACE ponúkame viac ako len obyčajný prekážkový beh. Po absolvovaní tohoto všetkého bude mať určite každý o čom rozprávať svojim známym.

Kedy teda EPIC RACE bude a ako sa tam môžu ľudia prihlasovať?
Bude to 9. mája 2015 v Oaza Camp Komoča. Už môžu cez internet kupovať lístky (bankovým prevodom alebo kreditnou kartou). A potom si sami vyberú, či mailom alebo poštou dostanú lístok – vstupenku na EPIC RACE.

Tak čo, máte chuť vyskúšať, kam až siahajú vaše hranice? Netreba váhať! Vždy aktuálne informácie nájdete na www.epicrace.sk

foto: epicrace.sk

Extrémny beh a drsné prekážky: Dávid (26) chystá na Komoči veľkolepé preteky!
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM