Anton Hrachovský Šport

EURO 2016: Ako vidia výkony Slovákov novozámockí športovci?

EURO 2016 je v plnom prúde, slovenskí futbalisti postúpili do vyraďovacej fázy. Ako vidia výkony Slovákov športovci reprezentujúci Nové Zámky? Kto je ich favorit a kto najväčším sklamaním šampionátu?

Ilustračný obrázok k článku EURO 2016: Ako vidia výkony Slovákov novozámockí športovci?
Foto: Anton Hrachovský

Na európskom šampionáte vo Francúzsku sa predstavili aj slovenskí futbalisti a ich cesta pokračuje po zápasoch základnej skupiny aj naďalej. Na ich doterajšie výkony, ale aj vystúpenia ostatných tímov, sme sa spýtali štyroch novozámockých športovcov. Futbalistke Stephanie Deszatovej, futbalistovi Adamovi Bombiczovi, futsalistovi Martinovi Letkovi a hokejistovi Tomášovi Törökovi sme položili tieto dve otázky:

  • 1. Čo hovoríte na výkony slovenských futbalistov?
  • 2. Ktorému tímu fandíte, koho výkony sa vám najviac pozdávajú a kto je pre vás najväčším sklamanim?

Stephanie Deszatová (obrankyňa FC Union Nové Zámky)

1. Podľa mňa naši chlapci nehrajú zle, len napríklad proti Walesu mali smolu, že Hamšíkova akcia zo začiatku zápasu neskončila v bráne. Keby bol z toho gól, tak by sa určite celý zápas vyvíjal úplne inak. Proti Rusku hrali presne to, čo mali a čo im perfektne vyšlo. Ten záver, po góle na 2–1, bol trocha nervózny ale chlapci to ustáli a to je hlavné. Proti Anglicku chlapci presne plnili pokyny trénera a hrali to, čo mali proti tak silnému tímu ako je Anglicko, hrať. Plus tam dali strašne veľké srdiečko, čo sa nedalo nevšimnúť. Na ihrisku skákali do všetkých striel súpera. Pekarík hral so zlomeným nosom, no ten bod si jednoducho určite zaslúžili.

2. Fandím v prvom rade Slovensku, Maďarsku a Česku. Páčia sa mi Francúzi, ktorí majú perspektívne mužstvo a majú podľa mna v tíme aj najlepšieho hráča doterajšej fázy turnaja a to Dimitri Payeta, ktorého hra sa mi veľmi páči.

Adam Bombicz (stredopoliar resp. útočník FKM Nové Zámky)

1. Prvý zápas našim futbalistom nevyšiel podľa predstáv. Bolo to možno tým, že novinári ich veľmi vychválili a rozprávali o nich akoby boli už v semifinále. Aj preto podľa mňa nezvládli prvý zápas ale od druhého zápasu s Ruskom sme začali hrať ten futbal, ktorý vieme a chceme hrať. Myslím, že aj v zápase s Anglickom sme ukázali, aká je naša sila. Je to sila kolektívu, ktorá ho drží spolu a dlhodobo funguje tak, ako má fungovať. Ja držím palce našim a dúfam, že sa dostanú čo najďalej. Hlavne fandím môjmu bývalému spoluhráčovi Patrikovi Hrošovskému. Dúfam, že ho na ME ešte uvidím hrať. Verím tomu, že my vieme prekvapiť aj veľké mužstvá a dúfam, že to tak aj bude (s úsmevom).

2. Najväčsie prekvapenie je pre mňa Maďarsko, držím im palce a veľmi im fandím, aby sa dostali čo najďalej, lebo odovzdávajú na ihrisku srdce. Pevne verím, že na ME spravia veľké prekvapenie. Najväčším sklamaním je pre mňa jednoznačne Portugalsko. S toľkými hviezdami mali byť prví v skupine a nie v poslednom zápase rozhodovať o tom, či budú hrať v ďalšej fáze alebo nie.

Martin Letko (futsalista MFK Tupperware Nové Zámky)

1. Tak naši hrajú naozaj výborne, hlavné je, aby si ten turnaj užili, veď si to po náročnej kvalifikácii zaslúžia. Páči sa mi výkon Mareka Hamšíka, ktorý je v neskutočnej forme. Zatiaľ sme hrali to, čo sme potrebovali a verím, že ešte nejaký zapas vyhráme.

2. Ja fandím uz dlhšiu dobu Španielsku a hlavne Iniestovi s Fabregasom. To sú famózni hráči. Prekvapením je pre mňa zatiaľ Maďarsko, naopak, sklamaním je pre mňa hlavne počet gólov. Ten turnaj je zatiaľ nezáživný, až na pár zápasov. Verím však, že sa to vo vyraďovacích bojoch zmení.

Tomáš Török (hokejista HC Nové Zámky)

1. Chalani vzorne reprezentujú našu krajinu a robia jej skvelú reklamu. Pred šampionátom som nám tipoval po základnej skupine štyri body a tento tip mi vyšiel. Páči sa mi hlavne naša tímová súdržnosť. Proti Anglicku sme potrebovali bodovať a to sa nám po heroickom defenzívnom výkone podarilo. I keď sme si vpredu nič nevytvorili, Angličanov sme k ničomu vážnejšiemu nepustili. Veľkou tímovou obetavosťou a srdcom sme to ´uválčili´ na dôležitú remízu.

2. Fandím hlavne kvalitnému futbalu, na ktorý sa dá pozerať. Ako správny Slovák sa teším z výkonu našich. Zo Slovákov ma najviac upútal líder Hamšík. Rád sa pozerám aj na hru Modriča a Iniestu.

Môže vás zaujímať:

Slovenská futbalová ikona Anton Dragúň: Nové Zámky sú športovo-zánikové mesto

Veľké problémy novozámockého futbalu: Svoje si povedal i známy Ladislav Borbély, VIDEO

Šance futbalovej reprezentácie proti Anglicku? Osobnosti novozámockého futbalu o šampionáte

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM