Viktória Botošová Krimi

Domová prehliadka potvrdila predpoklad mužov zákona: Našli hotový arzenál a nielen to! FOTO

V dedine susedného okresu bolo poriadne rušno. Policajti nabehli do jedného z domov a našli toho pomerne veľa. Veď pozrite...

Ilustračný obrázok k článku Domová prehliadka potvrdila predpoklad mužov zákona: Našli hotový arzenál a nielen to! FOTO
Zdroj: TASR

Kriminalisti z Okresného riaditeľstva PZ v Komárne v spolupráci s pracovníkmi Kriminálneho úradu finančnej správy vykonali 19.novembra 2015 v obci Búč na základe príkazu sudcu Okresného súdu Komárno dve domové prehliadky. „Pri jednej z nich boli vo viničnom dome bez popisného čísla nájdené a zaistené strelné zbrane. Konkrétne dva komponenty strelnej zbrane: hlaveň nezistenej výroby a kalibru a drevená pažba všetko upravené podomácky,“ vysvetľuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. Ako pokračuje, okrem toho bola zaistená podomácky vyrobená brokovnica na brokové náboje a prerobená vzduchovka SLAVIA 630 s drevenou pažbou a 47 brokových nábojov.

„Ďalej bolo pri domovej prehliadke nájdené destilačné zariadenie na výrobu liehu a 430 litrov liehu. Veci týkajúce sa nepovolenej výroby liehu prevzali pracovníci Kriminálneho úradu finančnej správy,“ uvádza hovorkyňa Bruchterová.

Vo veci nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami koná vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Komárna. „Muž (42) z obce Búč bol zadržaný a po vykonaní všetkých neodkladných a neopakovateľných úkonov bola osoba zo zadržania opatrením vyšetrovateľa prepustená,“ hovorí Bruchterová.

Ako doplnila, k vyšetrovaniu bude pribratý znalec na zbrane a strelivo a všetky zaistené veci budú zaslané do kriminalisticko-expertízneho ústavu v Bratislave, kde budú podrobené expertíze. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a prečinu nepovolenej výroby liehu.

Môže vás zaujímať:

FOTO: ilustračné

TAKÝTO arzenál našli policajti počas domovej prehliadky
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM