Viktória Botošová Kultúra

Dokonalé ženské krivky aj chladná krása motorov: Originálna výstava nielen pre romantikov v Zámkoch

Na to, aby ste videli novú výstavu dvoch talentovaných Novozámčanov, nemusíte chodiť do múzea. Môžete tak spojiť príjemné s užitočným.

Ilustračný obrázok k článku Dokonalé ženské krivky aj chladná krása motorov: Originálna výstava nielen pre romantikov v Zámkoch
Zdroj: Dnes24.sk

O poslednej zaujímavej a nevšednej výstave talentovaných detí sme vás informovali v článku – Nevšedné a originálne techniky: Talentované zámocké deti budú vystavovať v Aquariu! Včera však vystrieda túto tvorbu šikovných novozámockých detí nová výstava.

Vernisáž výstavy sa uskutočnila 26.januára 2015 o 17:00 hod. na prízemí v OC Aquario Nové Zámky. Výstava Natálie Blaškovičovej a Cyrila Minárika, s názvom Chladný kov v ladných krivkách potrvá od 26. januára do 8.februára 2015.

Vernisáž otvorila kurátorka výstavy Mária Malperová. „Natália Blaškovičová a Cyril Minárik nám na vernisáži výstavy pod názvom Chladný kov v ladných krivkách predstavili dvojkolesových tátošov a dokonalé ženské krivky. Milovníci motoriek, ale aj a romantici si prídu určite na svoje,“ začala Malperová.

Tvorba talentovanej Novozámčanky Natálie Blaškovičovej, predstavuje obzor divej a chladnej krásy motorového sveta, balansujúci na pomedzí drsnej rýchlosti, poznania a objavovania sveta a ladnosti a krásy ženy. Natália na tejto výstave prezentuje 12 obrazov, maľbu na sklo a jeden akryl. Pri návšteve výstavy môžete vidieť napríklad obrazy Buldog, Ochranca, Drobné vášne, ale aj obrazy s témami z histórie i z geografie, ako Bazilika v Ostrihome, Egypt, Mexiko, či Večný uzol.

Cyril Minári je tiež Novozámčan. Podľa slov kurátorky, má na výstave 3 skulptúry, osadené v rámoch, ktoré vyrobil Peter Blaškovič, Natáliin manžel, ktorý výstavu spoločne s nimi inštaloval. „Vo svojej tvorbe prináša iný pohľad na ženu, experimentuje s materiálom a kombinuje techniky,“ konštatuje Malperová.

Jeho kompozície nesú názvy – Život v pohybe, Pohľad vpred a Pohľad vzad. „Jeho skulptúry sa nám prihovárajú spojením myšlienok obrazov a symbolov. Predstavujú koncept Yin a Yang , ktorý má pôvod v dávnej čínskej filozofii a opisuje dve navzájom opačné a doplňujúce sa sily,“ dodala Mária Malperová.

Po príhovore kurátorky Márii Malperovej sa Natália poďakovala prítomným za účasť na vernisáži, ponúkla pomoc pri zodpovedaní na otázky o technike maľby na sklo a pozvala všetkých na recepciu do svojho ateliéru. Rovnako sa poďakoval aj Cyril Minárik.

Foto: Archív Natália Blaškovičová

Chladný kov v ladných krivkách
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM