Anton Hrachovský Rôzne

Dočkali sa aj Novozámčania: Pred nemocnicou sa parkovné už neplatí

To, čomu sa potešili obyvatelia viacerých slovenských miest, dorazilo už aj do Nových Zámkov. Návštevníci nemocnice už nemusia platiť za parkovanie.

Ilustračný obrázok k článku Dočkali sa aj Novozámčania: Pred nemocnicou sa parkovné už neplatí
Zdroj: Dnes24.sk

Na parkoviskách viacerých slovenských nemocníc došlo od 1. júla 2017 k zmenám. Pacienti, sprevádzajúce osoby či návštevy ich môžu na štyri hodiny využívať zadarmo. Tej novozámockej sa to doposiaľ netýkalo, keďže jej parkovisko mal v rukách súkromný koncesionár – spoločnosť O.Z.O.N., pričom zmluvný vzťah sa končil až 22. októbra 2017.

Aj v Nových Zámkoch konečne zadarmo

Vedenie nemocnice teda vypovedalo súkromníkovi zmluvu s tým, že po uplynutí trojmesačnej výpovednej lehoty bude parkovanie zadarmo. V októbri teda vošlo bezplatné parkovanie pred nemocnicou v Nových Zámkoch do platnosti. Ešte predtým však vzrástli ceny parkovného takmer trojnásobne. Nemocnica podľa vlastných slov o tomto kroku podnikateľa, ktorý parkovisko donedávna spravoval, netušila.

„Od októbra 2017 je parkovanie pred Fakultnou nemocnicou s poliklinikou Nové Zámky bezplatné,“ potvrdilo to vedenie nemocnice na jej webe.

V iných mestách to išlo hneď

Za týmto nariadením stojí Ministerstvo zdravotníctva. „Parkoviská pred nemocnicami, na ktoré má ministerstvo zdravotníctva dosah, majú slúžiť predovšetkým pacientom, nemožno to brať ako zdroj príjmu, ale ako službu nemocnice,“ zdôvodnil svoj príkaz šéf rezortu Tomáš Drucker.

Zadarmo je možné parkovať v košickej univerzitnej nemocnici, vo fakultných nemocniciach v Nitre, Trnave, v detskej košickej fakultnej nemocnici, bratislavskom Národnom onkologickom ústave, Východoslovenskom onkologickom ústave, popradskej nemocnici či v Slovthermae, Kúpele Diamant Dudince. Na bezplatný vstup do areálu prechádzajú prešovská fakultná nemocnica a Stredoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb. Zadarmo parkovať by sa malo dať aj v trenčianskej a žilinskej fakultnej nemocnici či Východoslovenskom ústave srdcových a cievnych chorôb.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM