Anton Hrachovský Futbal Šport

Dočkajú sa mladí futbalisti dôstojnejších podmienok? Klub požiadal o dotáciu

Podmienky novozámockých mládežníkov hrajúcich na futbalovom štadióne na Sihoti sú viac než zahanbujúce. S prispením futbalového zväzu by sa to mohlo zmeniť.

Ilustračný obrázok k článku Dočkajú sa mladí futbalisti dôstojnejších podmienok? Klub požiadal o dotáciu
Zdroj: Dnes24.sk

Otázka rekonštrukcie a revitalizácie športového areálu na Sihoti je v Nových Zámkoch otvorená už nejakú tú dobu. V januári 2017 vyhlásil slovenský futbalový zväz výzvu na predkladanie žiadostí, resp.projektov na získanie finančnej podpory rekonštrukcie štadiónov. Chopil sa jej aj tunajší futbalový klub FKM Nové Zámky.

Dočkajú sa nových šatní?

Momentálne hráva väčšina mládežníckych výberov práve na Sihoti. Prvým krokom ku skultúrneniu prostredia by mohla byť rekonštrukcia hráčskych šatní a sociálnych zariadení. Klub FKM Nové Zámky totiž podal vyššie spomínanú žiadosť, pričom termín vyhodnotenia a schvaľovania žiadostí je stanovený na 30. apríla 2017.

„Bude sa jednať o výstavbu nového objektu šatní a sociálnych zariadení pre futbalistov FKM Nove Zámky prostredníctvom tzv. kontajnerového systému v športovom areáli Sihoť. Takýmto spôsobom reagujeme na súčasný doslova nedôstojný a havarijný stav šatní a sociálnych zariadení, ktoré sa niekoľko desaťročí zanedbávali až dospeli do hanebnej podoby,“ vyhlásil klub na svojom facebookovom profile.

Zväz vyčlenil pol milióna

SFZ vyčlenilo tento rok na projekt podpory rekonštrukcie a výstavby futbalovej infraštruktúry 500-tisíc eur, pričom klub môže získať minimálne 10-tisíc a maximálne 50-tisíc eur. Zámerom je finančná podpora pre tréningovú prípravu a zápasovú prax mládežníckych družstiev. Podpora spočíva v refundácii výdavkov vynaložených na účel podpory, pod podmienkou spolufinancovania zo strany partnera alebo tretej strany.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM