Krimi

Dôchodcovia sú v ohrození! Môžu veľmi ľahko prísť o všetky úspory

Posledné prípady polícia eviduje na juhu nitrianskeho kraja. Neznamená to však, že nie sú ohrození aj obyvatelia iných okresov. Pozor by si preto mali dať aj Novozámčania.

Ilustračný obrázok k článku Dôchodcovia sú v ohrození! Môžu veľmi ľahko prísť o všetky úspory
Zdroj: Webnoviny.sk

Práve seniorov si zlodeji v poslednom období vyberajú ako ľahké obete svojich krádeží. Väčšinou ich oberú o všetky úspory. Dôchodci tak doplatia na svoju ochotu pomôcť im v krízovej situácii, ktorú predstierajú.

Polícia dokumentuje prípad ďalšej okradnutej dôchodkyne z Klížskej Nemej. 69-ročná žena sa 10. apríla 2014 dala nahovoriť neznámymi osobami na výmenu odkvapových rúr. Muži, ktorí sa tvárili ako odborníci, však od nej žiadali zálohu. Pri manipulácii s peniazmi však ženu obrali o 2600,–€. Poškodená spozorovala krádež asi 2 hodiny po čine.

Ľudí okrádajú aj v Komárňanskom okrese

4. apríla okolo jednej hodiny popoludní si vpustila do domu v Komárne 82 ročná žena neznámeho muža, len preto, že jej údajne nesie peniaze pre jej syna. Neznámy žiadal rozmeniť 200 eurovú bankovku. Pani musela kvôli rozmeneniu vyjsť na poschodie domu a bezcitný zlodej neváhal a vyšiel za ňou až do spálne. Keď sa vrátili do suterénu vošli do domu postupne ďalší dvaja muži. Pokiaľ si tí dvaja pýtali drôt na priviazanie výfuku auta, tretí zmizol z dohľadu. Keďže im pani s poskytnutím drôtu nevyhovela, všetci traja z domu odišli. Až po ich odchode zistila dôchodkyňa, že ju obrali o 3600,–€.

„Polícia opätovne vyzýva všetkých seniorov k zvýšeniu ostražitosti pri komunikácii s cudzími ľuďmi. Vaša dôverčivosť a ochota pomôcť človeku, ktorý sa tvári, že je v núdzi vás pripraví nielen o peniaze, ale často aj o zdravie a privodí strach na celý život,“ upozorňuje nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Sara

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM