Anton Hrachovský Šport

Do Nových Zámkov zavítajú majstri sveta, bude aj autogramiáda

Novozámčania budú mať možnosť stretnúť hviezdy svetovej kanoistiky, ktoré budú reprezentovať Slovensko na blížiacich sa Olympijských hrách v Rio de Janeiro.

Ilustračný obrázok k článku Do Nových Zámkov zavítajú majstri sveta, bude aj autogramiáda
Zdroj: TASR

Dňa 5. júna 2016 budú mať nielen športoví priaznivci v Nových Zámkoch možnosť stretnúť dve veľké mená slovenskej ale i svetovej kanoistiky. Sú nimi kanoisti Erik Vlček a Juraj Tarr, ktorí sa v prvý júnový víkend zúčastnia otvorenia novozámockej lodenice. V rámci akcie prebehne i autogramiáda a debata s majstrami sveta v rýchlostnej kanoistike. Okrem podpisu si môžu záujemcovia odniesť i zážitok z jazdy v turistickom kanoe alebo kajaku. Rodičia môžu prihlásiť svoje deti na rýchlostnú kanoistiku.

Program otvorenia lodenice – 5. jún 2016, Turistický dom, Komočská cesta

  • 11:00 – športové aktivity
  • 15:00 – autogramiáda

Slovenská ale i svetová elita

Erik Vlček a Juraj Tarr tvoria elitný slovenský dvojkajak, ktorému sa podarilo na MS v Miláne získať olympijské miestenky na OH 2016 v Riu de Janeiro.

Mimochodom, Juraj Tarr sa stal nedávno Kajakárom roka 2015 na Slovensku. Svojho dlhoročného partnera Erika Vlčeka porazil tesne o tri body. Po prvýkrát v kariére tak ovládol výročnú anketu Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky. „Určite ma prekvapilo víťazstvo, neočakával som ho,“ priznal Tarr v roku 2016 po ziske honoru najlepšieho slovenského kajakára.

Výborná príprava na Olympijské hry 2016 v Riu de Janeiro

V uplynulom roku 2015 zaznamenali rýchlostní kanoisti najväčší úspech na MS Miláne, kde ako súčasť štvorkajaku na 1000 metrov vypádlovali zlatú medailu. Cenný kov vlani získalo skúsené duo Vlček – Tarr aj z majstrovstiev Európy v českých Račiciach. V K2 mužov na 500 metrov si vybojovalo bronz. Na I. európskych hrách v Baku skončil elitný mužský dvojkajak na 1000 metrov štvrtý.

Olympijský rok 2016 je pre športovcov obrovskou výzvou. „Každý je motivovaný, vieme, aký je cieľ. Olympijské hry sú najdôležitejšie preteky pre športovca,“ prezradil Juraj Tarr na margo účasti na Olympijských hrách 2016 v Rio de Janeiro.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM