Anton Hrachovský Kultúra

Deň Zeme v Štúrove ponúkne bohatý program: Osveta a tiež diskusie o ekológii

Osvetový program, súťaže, prednášky a diskusie o ekológii a živote bez odpadu ponúkne podujatie v Štúrove. Predchádzali mu viaceré ekologické i kultúrne aktivity.

Ilustračný obrázok k článku Deň Zeme v Štúrove ponúkne bohatý program: Osveta a tiež diskusie o ekológii
Zdroj: TASR

Deň Zeme sa bude v Štúrove konať 26. apríla na pešej zóne. V predchádzajúcich dňoch sa dobrovoľníci mohli zapojiť do čistenia brehov Dunaja i výsadby drevín. Radnica okrem toho zorganizovala výtvarnú súťaž i fotosúťaž s názvom Štúrovo a okolie v štyroch ročných obdobiach.

Deň Zeme v Štúrove

Oslavy Dňa Zeme sa v Štúrove začnú v piatok 26. apríla o 10. hodine osvetovým programom o ochrane životného prostredia, ktorý je určený pre všetky vekové kategórie. „Pripravená je aj prezentácia jednorazového riadu vyrobeného zo stopercentne rozložiteľného prírodného materiálu, ktorý sa skladá z celulózy, cukrovej trstiny, pšeničných otrúb a palmového listu,“ informovala štúrovská radnica.

Súčasťou programu je aj vyhodnotenie súťaže v zbere PET vrchnákov i papiera a tiež zhodnotenie výtvarnej a fotografickej súťaže. „V spolupráci s Inštitútom cirkulárnej ekonomiky sa uskutoční aj prezentácia analýzy zmesového komunálneho odpadu a prednáška o predchádzaní vzniku odpadov,“ pripomenuli organizátori.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM