Anton Hrachovský Hokej

Ďalšie nové meno v kádri hokejistov: Z Floridy pribudol do tímu kanadský útočník

Káder Novozámčanov vystužil ďalší hokejista z krajiny javorového listu. Po obrancovi Cardwellovi tak oblieka náš dres ďalší Kanaďan.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie nové meno v kádri hokejistov: Z Floridy pribudol do tímu kanadský útočník
Foto: Rastislav Búgel

Do tímu nováčika hokejovej Tipsport ligy pribudol koncom uplynulého týždňa kanadský útočník Nick McParland. 29-ročný rodák zo Schreiberu v Ontariu pôsobil naposledy na slnečnej Floride, kde obliekal dres celku SPHL Pensacola Ice Flyers. V drese ´ľadových letcov´ si v aktuálnom ročníku pripísal v 10 stretnutiach 6 bodov za tri góly a rovnaký počet asistencií.

McParland pôsobil v minulosti aj v tímoch St. Marys Lincolns (WOHL), Stratford Cullitons (MWJHL), Oakville Blades (OPJHL), Lake Superior State University (NCAA), Orlando Solar Bears (ECHL), Wichita Thunder (CHL), Rapid City Rush či Brampton Beast (obe ECHL). Pre McParlanda sú Nové Zámky prvou európskou štáciou.

V roku 2003 bol v 12. kole, celkovo z 222. miesta, draftovaný tímom Saginaw Spirit vo vstupnom drafte OHL. Z hľadiska produktivity bola jeho najlepšou sezónou 2007/2008, keď si v 49 zápasoch pripísal 77 bodov (29+48).

Ľavé krídlo sa predstavilo v novozámockom drese už v stretnutiach proti Žiline (prehra 2:3) a Nitre (výhra 3:1), keď v prvom útoku nastúpil po boku Kamila Brabenca a Michala Hudeca. V prvom stretnutí si pripísal hneď aj gólovú asistenciu. „Je dobré, že sa posilňujeme, myslím si však, že v prvom rade by sa mali ustáliť výkony našich hokejistov. Teraz je to ako na hojdačke. Verím, že toto víťazstvo nás nakopne do ďalších zápasov,“ zhodnotil posilu a výkony fanúšik Michal.

Na priloženom videu si môžete pozrieť McParlanda (v modrom) v pästiarskom súboji proti Chapenovi Leblondovi.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM