Anton Hrachovský Šport

Ďalšia výborná reprezentácia mesta v zahraničí: Atléti získali tri vzácne kovy

Mladí novozámockí atléti potvrdili svoje kvality opäť aj v zahraničí. Tentoraz si odniesli hneď niekoľko pódiových umiestnení.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia výborná reprezentácia mesta v zahraničí: Atléti získali tri vzácne kovy
Foto: Anton Hrachovský

Žiaci Atletického clubu Nové Zámky sa po prvýkrát predstavili na medzinárodných žiackych atletických pretekoch European Kids Athletics Games v moravskom Brne.

Presadili sa medzi vyše 5-tisíc pretekármi

Vo vekových kategóriach 2001 až 2005 sa tejto populárnej a veľmi obľúbenej súťaže zúčastnilo vyše 5 000 mladých atlétov z 12 krajín Európy. Nechýbala úplná žiacka atletická špička z Českej republiky a väčšina najlepších atletických klubov zo Slovenska. Spomedzi zahraničných sa predstavili pretekári z Maďarska, Litvy, Slovinska, Bulharska, Ukrajiny, Španielska, Anglicka, Talianska, Malty a Cypru.

To, že aj v Nových Zámkoch a jeho blízkom okolí je pod vedením trénerov Juraja Száka , Anny Schumichrastovej a Miloslava Konopku dostatok talentov, potvrdila sedmička zúčastnených novozámockých atlétov ziskom troch medailí a ďalších štyroch finálových umiestnení. V každej disciplíne pritom štartovalo 30 až 60 pretekárov.

Novozámockí žiaci, ktorí sa predstavili na pretekoch v Brne

O jediné novozámocké prvenstvo sa zaslúžila Rebeka Žibritová, ktorá zvíťazila vo finále v skoku do diaľky v ročníku 2005 výkonom 448 cm. Až posledným pokusom prišla o prvenstvo tak isto v skoku do diaľky v ročníku 2003 Lea Farkas, ktorá tak získala striebornú medailu skokom 507 cm. Medailovú zbierku skompletizoval v novom osobnom rekorde v behu na 1500 m Karol Dráfi v ročníku 2001 kvalitným časom 4:21,85.

Dve nepopulárne štvrté miesta získali v behu na 600 m (r. 2005) Laura Tomanová tak istom v osobnom rekorde časom 1:50,59, keď za medailou zaostala len o 4 stotiny sekundy. Tak isto na štvrtom mieste v skoku do výšky(r. 2003) skončila Janka Kusyová, výkonom 152 cm, čiže zhodným ako pretekárka na 3. mieste. Dve siedme miesta získali v behu na 150 m(r. 2003) Marek Valo časom 19,62 a vo vrhu guľou (r. 2001) Miloslav Konopka výkonom 11,48.

Môže vás zaujímať:

Štartujú Paralympijské hry: Želiezko v ohni majú aj Nové Zámky,

Hádzanár Radoslav Demovič pred štartom ligy: Cieľom je skončiť do 6. miesta

PREDSTAVENIE najbližšieho súpera na ľade Nových Zámkov: HK Orange 20, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM