Anton Hrachovský Krimi

Ďalšia okradnutá dôchodkyňa (91) v okrese: Podvodníčka ju obrala o stovky eur

Dôchodcovia sú ľahkým terčom zlodejov, ktorí sú si toho veľmi dobre vedomí. Polícia najnovšie eviduje v Novozámockom okrese ďalšiu okradnutú dôchodkyňu.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia okradnutá dôchodkyňa (91) v okrese: Podvodníčka ju obrala o stovky eur
Zdroj: TASR

Podľa policajných informácií odcudzila neznáma žena 91-ročnej babičke finančnú hotovosť 380 eur. Krádež sa stala 5. júna 2017 vo Dvoroch nad Žitavou. „Ráno, krátko po deviatej hodine, prišla k dôchodkyni do rodinného domu žena, ktorá sa vydávala za pracovníčku obecného úradu. Pani Etele povedala, že jej priniesla na vyplnenie tlačivo kvôli zvýšeniu dôchodku a vypýtala si zálohu 200 eur,“ opísala situáciu policajná hovorkyňa Božena Bruchterová s tým, že žena následne využila nepozornosť poškodenej a odcudzila jej 180 eur.

Polícia neustále apeluje najmä na starších občanov, aby nedôverovali cudzím ľuďom. Podvodníci majú rôzne praktiky a svojou vynaliezavosťou dokážu pripraviť svoje obete aj o tisíce eur. „Uvedený skutok vyšetrujeme ako zločin krádeže a prečin porušovania domovej slobody. V zmysle zákona hrozí v tomto prípade trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov,“ dodala na záver policajná hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM