Anton Hrachovský Krimi

Ďalšia dôchodkyňa (82) obeťou podvodu: Vďaka podvodníkom prišla o poriadnu sumu

Dôverčivá dôchodkyňa z okresu Nové Zámky sa stala obeťou zločinu. Doplatila na dôverčivosť, nakoniec skončila s hlavou v smútku.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia dôchodkyňa (82) obeťou podvodu: Vďaka podvodníkom prišla o poriadnu sumu
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako ozrejmila policajná hovorkyňa Renáta Čuháková, asi od druhej v noci 10. mája 2017 sa prvýkrát rozozvučal telefón v dome 82-ročnej ženy v Trávnici. „Neznámy človek jej tlmočil prosbu jej syna o pomoc. Syn mal mať dopravnú nehodu, pri ktorej sa zranilo aj dieťa a keďže je sám tak zranený, že nemôže rozprávať, poveril cudzieho muža, aby jej zavolal. Posiela ho pre peniaze, ktoré má pani za každú cenu poslať. Naliehavých telefonátov bolo asi do piatej hodiny ráno ešte niekoľko. Preľaknutá žena tak ráno asi o pol šiestej vydala neznámej žene pred svojím domom hotovosť viac ako tisíc eur,“ vysvetlila Čuháková s tým, že podvodníci odišli z miesta na neznámom aute.

„Keď sa poškodená spamätala oznámila vec polícii. Vyšetrovateľ PZ začal v tejto veci trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu spáchaného spolupáchateľstvom,“ dodala na záver policajná hovorkyňa.

Generácia našich dôchodcov je veľmi ohrozenou dôverčivou skupinou a podobné prípady sa opakujú so železnou pravidelnosťou. Polícia preto neustále apeluje na seniorov, aby boli pri komunikácii s cudzími ľuďmi opatrní. Aj v tomto prípade by bolo bezpečnejšie vyrozumieť hocikoho z príbuzných alebo opatrovateľov a poradiť sa s nimi.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM