Rôzne

Colníci a policajti v novozámockých podnikoch: Kontrolovali alkohol a cigarety

Nitrianski colníci v spolupráci s policajtami skontrolovali trinásť zábavných podnikov v okrese Nové Zámky. Zamerali sa najmä na dodržiavanie ustanovení zákonov o spotrebnej dani z alkoholických nápojov a tabakových výrobkov.

Ilustračný obrázok k článku Colníci a policajti v novozámockých podnikoch: Kontrolovali alkohol a cigarety
Zdroj: Webnoviny.sk

Podniky kontrolovali v piatok 7. marca večer. Colníci Colného úradu Nitra, v súčinnosti s policajtami Okresného riaditeľstva Policajného zboru Nové Zámky, preverili zábavné podniky v Nových Zámkoch a v okolitých obciach. Účelom kontrolnej akcie bolo zistiť a zamedziť predaju „pančovaného alkoholu a nelegálnych tabakových výrobkov“.

„Na jednej z diskoték sa zistilo podozrenie z porušenia ustanovení zákona o spotrebnej dani z alkoholických nápojov. Prevádzkovateľ podniku nevedel na mieste preukázať doklady k tovaru. Iné porušenia sa počas kontroly nezistili,“ informoval Stanislav Pacher, hovorca Colného úradu Nitra.

Skontrolovali 13 podnikov

Celá kontrolná akcia sa skončila o tretej hodine ráno. Cieľom týchto kontrol je okrem zistenia porušenia daňových predpisov aj ochrana zdravia spotrebiteľov, v prípade zábavných podnikov najmä mladých ľudí. Colníci s policajtami budú v týchto kontrolách pokračovať aj v budúcnosti a to aj v iných regiónoch svojich pracovných obvodov.

Foto: ilustračné

Sara

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM