Viktória Botošová Krimi

Čierny týždeň: Cely plné opitých vodičov, nehody, naháňačky s policajtmi po poli!

Alkohol za volantom je jedna z najčastejších tém. Všetci vedia, že za volant pitie nepatrí, a predsa.. Pozrite sa, ako dopadli títo vodiči a s čím mali policajti plné ruky práce.

Ilustračný obrázok k článku Čierny týždeň: Cely plné opitých vodičov, nehody, naháňačky s policajtmi po poli!
Zdroj: TASR

O jednotlivých prípadoch podala informácie hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

„V policajných celách vytriezvelo od pondelka do dnes 5 vodičov,“ uviedla Bruchterová.

Alkohol v dychu i zrážka s vozidlom

Podľa ďalších slov hovorkyne, v Nových Zámkoch viedol svoje vozidlo pod vplyvom alkoholu 23 ročný vodič.

„Ten nerešpektoval dopravnú značku Stoj daj prednosť v jazde a na križovatke sa zrazil s iným vozidlom. V dychu mu policajti namerali 1,44 promile alkoholu,“ konštatuje.

Policajti z Dvorov nad Žitavou zastavili 17. marca krátko pred 16.00 hodinou za obcou Kolta vodiča (55). Podľa slov hovorkyne, bol výsledok tejto dychovej skúšky až 3,33 promile alkoholu.

Aj v Nitre policajti zastavili 48 ročného vodiča pod vplyvom alkoholu. Výsledok dychovej skúšky bol v tomto prípade podľa informácií hovorkyne, 2,02 promile alkoholu.

Nemal vodičák a pokúsil sa dokonca o útek

V okrese Levice policajti zastavili v noci v Tekovských Lužanoch Lukáša (18). „Potom, ako sa podrobil dychovej skúške na alkohol s výsledkom 1,50 promile, mu bola obmedzená osobná sloboda,“ konštatuje hovorkyňa.

Ďalšieho vodiča policajti zo Šiah zastavovali v obci Veľké Turovce. „Ten na znamenia polície nereagoval a z miesta sa pokúsil ujsť. So svojim autom ale zapadol na poľnej ceste. Okrem toho, že jazdil bez vodičského oprávnenia mu policajti v dychu namerali 1,77 promile alkoholu,“ informuje Božena Bruchterová. Ako dodáva, László (33) z Maďarska tak strávil noc v policajnej cele.

„Vodiči boli umiestnení do cely policajného zaistenia a bolo im vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ dodala Bruchterová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM