Viktória Botošová Kultúra

Chýr o našich klobáskach už dávno prekročil región: Na ružinovských slávnostiach sa predvedú majstri z Nových Zámkov

Novozámocký Klobfest šíri svoje meno aj mimo mesta. V Ružinove svoje umenie predvedú majstri z Nových Zámkov.

Ilustračný obrázok k článku Chýr o našich klobáskach už dávno prekročil región: Na ružinovských slávnostiach sa predvedú majstri z Nových Zámkov
Foto: Viktória Botošová

Program nášho jubilejného X. Klobfestu bol vskutku nabitý a tešil sa veľkej návštevnosti. Na tradičný novozámocký Klobfest zavítali ľudia z širokého okolia.

Úlohou troj až päťčlenných družstiev býva každoročne vyrobiť z 10 kilogramov klobásového mäsa klobásu na pečenie. Nad produktami z tejto súťaže niesla aj tentokrát dozor odborná porota.

O tom, že novozámocký Klobfest šíri svoje meno aj mimo mesta sa môžete presvedčiť tento víkend. O našich majstrov prejavili záujem v hlavnom meste. Majstri z Békešskej Čaby a Nových Zámkov nás budú reprezentovať počas fašiangov v mestskej časti Ružinov na zabíjačkových slávnostiach.

Ružinovské zabíjačkové slávnosti spestria nadchádzajúci víkend v Areáli hier Radosť pri Štrkoveckom jazere. Uskutočnia sa v sobotu 31. januára a začiatok je plánovaný od 10:00 hodiny.

Na mieste sa bude variť zabíjačková kapustnica, pripravovať zabíjačková kaša, topiť oškvarky a potom aj degustovať. Výsledky kuchárskej tvorby budú môcť návštevníci zabíjačkových slávností ochutnať priamo na mieste. Svoje umenie tu predvedú aj majstri z Békešskej Čaby a Nových Zámkov, ktorí budú priamo na mieste vyrábať klobásy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM