Viktória Botošová Krimi

Chcela len trochu vody a spadla do nádrže: Sučku Lisu museli zachraňovať hasiči

Sučka Lisa sa zrejme chcela len napiť vody a padla do betónovej nádrže. Našťastie, nie všetky konce sú tragické a psíka sa podarilo zachrániť, veď čítajte!

Ilustračný obrázok k článku Chcela len trochu vody a spadla do nádrže: Sučku Lisu museli zachraňovať hasiči
Zdroj: TASR

O zásahu komárňanských hasičov nás informoval Viliam Pánsky, hovorca Krajského riaditeľstva hasičského zboru v Nitre.

Podľa slov hovorcu boli 11.marca 2015 niekoľko minút po 11 hodine predpoludním vyslaní komárňanskí hasiči k technickému zásahu – spadnutý pes v šachte s vodou na ulici Jedlíka v Komárne.

Ako ďalej dodáva, na zásah odišli dvaja hasiči s jedným vozidlom, ku ktorým sa po ceste pridali ďalší piati hasiči s vozidlom. „Po príchode na miesto zásahu, kde hasičov navigovala hliadka polície, ktorá udalosť aj nahlásila, bolo zistené, že pes sa nachádza v betónovej nádrži o rozmeroch cca 15 × 3 m s výškou steny cca 1 m, v ktorej bolo asi 50 cm vody,“ vysvetľuje Pánsky.

Psík bol spočiatku agresívny

„Po upokojení sa psa, ktorý spočiatku reagoval agresívne, zostúpil jeden hasič do vody, pes bol podviazaný lanom a vytiahnutý z nádrže,“ dodal Viliam Pánsky. Po príchode pracovníka z útulku zvierat mu bol pes odovzdaný a hasiči sa vrátili na hasičskú stanicu.

Tento príbeh však pokračoval ďalej, čo bolo so sučkou po odovzdaní do útulku, vysvetlila Agnesa Jelínková, z útulku v Komárne. „Štátni policajti kontaktovali útulok, keď opísali situáciu, poradila som im, aby volali hasičov a odchytového pracovníka mestského úradu, ktorý psíka okolo poludnia aj doviezol,“ vysvetľuje Jelínková.

Keďže sa zúfalý psík snažil z nádrže dostať aj svojpomocne mal menšie zranenia. „Psík dostal spot na blchy a kliešte, krvácajúce labky som mu nastriekala dezinfekčným sprejom a umiestnila som ho do karanténnej stanice,“ hovorí Agnesa Jelínková.

Ako ďalej konštatuje, psík bol v dobrej kondícii. „Napil sa vody, čo som sa čudovala, veď vody musel mať plné zuby! Sučke chutili suché granulky. Nepovažovala som za potrebné volať k nej veterinára,“ dodáva.

Skutočne šťastný koniec

O nájdenej sučke informoval útulok ešte v ten večer na svojom Facebookovom fanpage. „Fotku som na fb útulku nahodila večer,“ povedala Jelínková.

Odpoveď na seba nedala dlho čakať. „Na základe Facebooku nám už ráno o ôsmej hodine volali majitelia. Sučka bola očkovaná aj čipovaná. O čipe som sa presvedčila ja aj veterinár," dodala Jelínková. Sučku Lisu už len skontrolovali v registri a bola opäť so svojimi majiteľmi.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM